Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Kultura  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Část strakonického sídliště Stavbařů čeká brzy revitalizace 

 STRAKONICE - 30. července 2014 - 10:46 - Znovuoživení neboli revitalizace čeká v dohledné době část strakonického sídliště Stavbařů lidově nazývanou vnitroblok. Přípravy probíhající v podstatně několik let dospěly do fáze, kdy nyní radnice vyhlásila výběrové řízení na první etapu revitalizace tohoto sídliště. Informovala o tom místostarostka Strakonic Ivana Říhová.

 Text: Zdeněk Přibyl

www.dre-kon.cz   Reklama u nás se vyplatí. Více...

   "Rada města rozhodla zadat podlimitní veřejnou zakázku na realizaci stavby Revitalizace sídliště Stavbařů, Strakonice, ve zjednodušeném podlimitním řízení podle zákona č.137/2006 Sb. o veřejných zakázkách. Jediným hodnotícím kriteriem je nejnižší nabídková cena bez DPH," uvedla místostarostka Ivana Říhová. Podle jejích slov si první etapa prací na sídlišti Stavbařů vyžádá zhruba osm milionů korun. Hotová by měla být do konce letošního roku.

   Podle slov mluvčí strakonické radnice Marie Kotlíkové, pozemek stavebního bytového družstva v Dukelské ulici ve zmíněném sídlišti získalo před lety do svého vlastnictví město Strakonice. "Za nejpalčivější problémy považují místní obyvatelé špatný stav chodníků, nedostatek parkovacích míst, nepořádek kolem odpadkových košů nebo absenci dětského hřiště, řekla mluvčí.

   Strakonická radnice se s obyvateli sídliště v uplynulých dvou letech radila o situaci hned několikrát a nedostatků a problémů se podle lidí postupně vynořovalo ještě více. Od poddolovaných chodníků údajně od krys, přes rozkopávání nádob na odpadky, po nutnost pravidelného přikrývání pískovitě na dětském hřišti...

   Radnice věří, že se v rámci regenerace podaří řadu těchto nedostatků napravit. Regenerace sídliště Stavbařů je rozplánována do několika etap, na tu letošní by město rádo navázalo hned v příštím roce. Tato druhá etapa by v roce 2015 podle slov místostarostky Ivany Říhové měla zahrnout rekonstrukci příjezdové komunikace a samozřejmě pokračování revitalizace sídliště v okolí bytových domů. S financování by mohla pomoci dotace, o kterou bude město usilovat.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...