Hlavní strana
 

Zprávy - Kriminalita - Sport - Kultura - Fotoreportáže - Pozvánky - Inzerce

 
Neochutnat by byla škoda. Stačí kliknout.

www.klubovakresla.cz

Reklama u nás se vyplatí. Více..

Reklama u nás se vyplatí. Více..

Reklama u nás se vyplatí. Více..

 

www.strakonickonews.cz - Zprávy

  Miss Dětských domovů je sedmnáctiletá Sabina

 STRAKONICE - 19. dubna 2009 - 21:27 - Desátý ročník celostátní soutěže Miss dětských domovů, kterou pořádá Dětský domov ve Volyni se svými partnery, vyvrcholil v sobotu 18. dubna ve strakonickém městském domě kultury finálovým kolem. Jubilejní desátou Miss dětských domovů se stala a šerpou vítězky a korunkou královny krásy byla dekorována sedmnáctiletá Sabina Fogášová z Dětského domova Srdce v Karviné. 

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

www.canovak.cz     Klikni a dozvíš se vše...

   Novou Miss dětských domovů, sedmnáctiletou studentku gymnázia se zaměřením na evropská studia Sabinu Fogášovou doprovodila na pomyslné stupně vítězů dvojice vicemiss. První vicemis se stala osmnáctiletá studentka Romana Kašparová z Dětského domova v Písku, která navštěvuje třetí ročník školy Open gate v Babicích. Titul druhé vicemiss patří patnáctileté Petře Jílkové z Dětského domova Země dětí v České Kamenici, žákyni deváté třídy. 

   Úspěšná byla i domácí reprezentantka mezi finalistkami - Renata Pohlodková z Dětského domova Volyně, která získala titul Miss sympatie. Je rovněž žákyní deváté třídy a v polovině letošních prázdnin jí bude šestnáct let. Ocenění za nejlepší volnou disciplínu převzala na pódiu skvělým obecenstvem zaplněného strakonického městského domu kultury čtrnáctiletá Hana Pilátová z Dětského domova Senožaty v kraji Vysočina, žákyně osmé třídy základní školy.

   Uznání za účast, ale i výkony, patří samozřejmě všem třinácti finalistkám ve věku od 13 do 18 let z celé České republiky. Záštitu nad nejen finálovým odpolednem ve Strakonicích převzali jihočeský hejtman Jiří Zimola, náměstkyně ministra školství Klára Laurenčíková a ústřední školní inspektorka Olga Hofmannová. Finálové odpoledne provázel pěkný kulturní a sportovní program, ve kterém se představily například různé skupiny aerobiku a zazpíval zpěvák Pepa Wagner, jehož otec, legendární muzikant Josef Wagner, ho podporoval ze sálu. 

  V porotě Miss dětských domovů zasedly také zajímavé osobnosti, například vítězka soutěže krásy Pretty Woman 2008 Veronika Zieglerová. "Myslím, že je to dobrá soutěž, která dívky zapojí a zavede mezi lidi do běžného života. A naopak těm, kteří toho o dětech z dětských domovů moc nevědí, ukáže, jak jsou tady talentované, krásné a šikovné slečny," řekla novinářům Veronika Zieglerová. Ceny předávala rovněž Veronika Vargová, vítězka jednoho z prvních ročníků Miss dětských domovů v roce 2001, která přišla i se svou tříletou dcerou Natálkou.

   Soutěž o titul Miss dětských domovů, kterou poprvé uspořádali pro své dívky zaměstnanci Dětského domova ve Volyni v roce 1999 a jsou dodnes jejími pořadateli, urazila za deset let neuvěřitelný kus cesty. Dnes je z ní velká podívaná na pódiu, provázená širokým mediálním ohlasem pro veřejnost, ale i čilým zájmem významných sponzorů. 

   V mnohém si Miss dětských domovů dnes nezadá se slavnými soutěžemi o královnu krásy. Své hlavní poslání si stále udržuje. "Hlavním smyslem akce bylo a je ukázat veřejnosti, že naše děvčata, i když musejí vyrůstat v dětských domovech, jsou stejně krásná, šikovná a talentovaná jako dívky z ostatních rodin," říká hlavní organizátor soutěže Jiří Pán, ředitel Dětského domova ve Volyni.  

  Pro vítězky soutěže připravili sponzoři řadu zajímavých dárků, mezi nimiž nechyběl například letecký zájezd do Paříže, zápis do školy modelek či poukazy na večerní šaty. S prázdnou však neodešla žádná finalistka. Pro všechny to byla také výborná zkušenost do života.

Pro zvětšení stačí na fotografii kliknout

Zvětšit Uprostřed Miss dětských domovů 2009 Sabina Fogášová, vlevo 1. vicemiss Romana Kašparová a vpravo 2. vicemiss Petra Jílková. 

Zvětšit

Zvětšit

Zvětšit

Zvětšit Zpěvák Pepa Wagner. 

Zvětšit Hlavní organizátor soutěže Jiří Pán. 

Zvětšit Renata Pohlodková z Dětského domova Volyně, která získala titul Miss sympatie.