Zprávy   Kriminalita   Kultura   Fotoreportáže   Inzerce   FACEBOOK   Redakce   Reklama   Odkazy
  

 

 

 Tablet pomáhá nemocnici domluvit se s neslyšícími pacienty

 STRAKONICE - 13. května 2014 - 10:57 - Tablety pro dorozumívání se sluchově handicapovanými se dostávají do jihočeských nemocnic. Zdravotnický personál zde komunikuje s těmito pacienty při využití moderní technologie prostřednictvím vzdáleného tlumočníka ve znakové řeči.

 Z redakční pošty: Ivana Kerlesová, mluvčí Nemocnice Prachatice 

www.dre-kon.cz   Reklama u nás se vyplatí. Více...

   Strakonická nemocnice je nově připravena dvacet čtyři hodin denně na bezproblémovou komunikaci s neslyšícími. Pokud se lékaři nebo sestřičky setkají s pacientem či s příbuznými, kteří mají vadu sluchu anebo vůbec neslyší, zprostředkují domluvu za pomoci přenosu obrazu přes tablet vzdálení tlumočníci do znakové řeči. Tablet získala nemocnice na bezplatný pronájem od Agentury pro neslyšící (APPN) v rámci projektu podpořeného Českou televizí Bezbariérové nemocnice i pro neslyšící s využitím komunikačních technologií.

   "Znakový jazyk umí minimální počet zdravotníků. Neslyšící pacienti proto velice často nejsou dostatečně přesně informováni o svém zdravotním stavu, o postupu léčby, či o režimových doporučeních. Díky online tlumočnické službě na dálku a vybavení nemocnice tabletem, na kterém se tlumočení do znakového jazyka zobrazuje, se nemocnice stává pro neslyšící pacienty komunikačně přístupnou," říká ředitel Nemocnice Strakonice Tomáš Fiala. Tablet je zde umístěn v recepci pavilonu chirurgických oborů, odkud si jej mohou zdravotníci ze všech oddělení v případě potřeby v kteroukoliv denní či noční dobu vypůjčit.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...