Zprávy   Kriminalita   Kultura   Fotoreportáže   Inzerce   FACEBOOK   Redakce   Reklama   Odkazy
  

 

 

 Na hradě se křtila Stará Otava mezi Strakonicemi a Pískem

 STRAKONICE - 15. listopadu 2013 - 12:45 - V kapitulní síni strakonického hradu byla v minulém týdnu pokřtěna nový kniha Stará Otava mezi Strakonicemi a Pískem. Autoři Jiří Fröhlich a Jaroslava Pixová představili obsah knihy a její vznik. Knihu spolu s nimi pokřtila místostarostka Ivana Říhová a ředitelka muzea Ludmila Koštová a dorazilo padesát šest lidí.

 Z redakční pošty: Lucie Kupcová, Muzeum středního Pootaví

www.dre-kon.cz   Reklama u nás se vyplatí. Více...

   Kniha Stará Otava mezi Strakonicemi a Pískem popisuje 28 kilometrů dlouhý úsek střední Otavy. Putování začíná ve Strakonicích spjatých s rodem Bavorů a maltézským řádem, pokračuje ve středověku založených vesnicích na březích Otavy Slaník, Štěkeň, Přeborovice Sudoměř, Kestřany, Lhota a Zátaví a končí v bývalém královském městě Písku.

   Autoři popisují nejstarší osídlení kolem řeky, rýžování zlata, provoz voroplavby, ale také brody, přívozy a mosty. Nedílnou součástí jsou samozřejmě mlýny, pro něž byla voda nezbytným a nejlevnějším zdrojem energie pro pohon strojů. Je zde popsána historie celkem sedmnácti mlýnů, z nichž je již devět zaniklých. Publikace tak navazuje na knihu Stará Otava mezi Pískem a Zvíkovem, která vyšla v roce 2000 a ve druhém doplněném vydání v roce 2012.

 
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2013, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...