Zprávy   Kriminalita   Kultura   Fotoreportáže   Inzerce   FACEBOOK   Redakce   Reklama   Odkazy
  

 

 

 OBRAZEM: Okresní podzimní kolo hry Plamen v Bavorově

 BAVOROV - 24. října 2013 - 15:37 - V sobotu 12. října ráno se mladí hasiči strakonického okresu sešli ke svému poslednímu podzimnímu klání - závodu požární všestrannosti (ZPV). Tentokrát se družstva sjela v Bavorově. ZPV není nic lehkého ani nic, co by se odbylo v krátkém čase, neboť týmů se schází v posledních letech čím dál tím víc. Letos to bylo 16 družstev mladších, 16 družstev starších, 5 družstev dorostenců a 16 dorostenců jednotlivců.

 Z redakční pošty: Barbora Kvapilová

www.dre-kon.cz   Reklama u nás se vyplatí. Více...

   Start i cíl byl na koupališti, ostatní se odehrávalo na stanovištích rozmístěných v okruhu několika kilometrů. Na nejmladší závodníky čekaly 2 km, na nejstarší 5km. Mladí hasiči museli prokázat znalosti a dovednosti hasičské, ale také ze zdravovědy, topografie i uzlování. V neposlední řadě předvedli, že mají dobrou mušku a dobrou fyzickou kondici.

   Součástí závodu jsou i štafety dvojic, při nichž je třeba udržet si tempo, mrštnost, ale současně i jasně daná pravidla a disciplínu. Vše sledují bedlivým zrakem rozhodčí a za každý prohřešek přidělují závodníkům trestné body. A těch pochopitelně každý chce získat co nejméně. 

   V Bavorově se závodilo až do odpoledních hodin. A všichni skutečně bojovali z plných sil. Je třeba zmínit, že mezi zkušenými týmy, se objevili i hasiči z Pražáku, kde byla po několika letech činnost mladých hasičů obnovena. A ač byli nejmladší, zvládli tito malí hasiči svůj první závod na výbornou.  

   Přestože počasí nebylo optimální, děti dokázaly jak závodit, tak se i bavit. A navíc - opět si uvědomily, že jsou tým a že si dokáží vzájemně pomoci. Při tak dlouhém závodu totiž snadno mohou dojít síly a také občas docházejí a pak je důležité podat ruku a nenechat druhého osudu. A to skutečně mladí hasiči umí. A i když na stupních vítězů mohou stát vždy jen družstva tři, vítězem v Bavorově byl svým způsobem každý, kdo se vrátil do cíle. Protože každý ze sebe vydal maximum. Maximum znalostí, praktických dovedností i sil. 

   A jako to dopadlo? V kategorii mladších MH - 1. místo SDH Blatná, 2. místo SDH Čepřovice a 3. místo SDH Malenice. V kategorii starších MH - 1. místo SDH Drahonice, 2. místo SDH Volyně a 3. místo SDH Slaník. V kategorii dorost - 1. místo SDH Volyně, 2. místo SDH Vodňany. V Kategorii dorostenky - 1. místo SDH Poříčí, 2. místo SDH Bavorov, 3. místo SDH Střelské Hoštice. Jednotlivci dorostenci střední - 1. místo a Miroslav Peleška, 2. místo Jan Frnoch a 3. místo Ondřej Brabec. Jednotlivci dorostenci starší - 1. místo Ludvík Musil, 2. místo Radek Chval, 3.místo Dominik Spišský a jednotlivci dorostenky starší : 1. místo Karolína Kosková a 2. místo Veronika Karasová. 

   Závod je za námi a nám nezbývá, než nechat mladé hasiče trochu oddechnout a těšit se na další společné klání na jaře ve Strakonicích na Otavském Plamínku, kterým začíná další sezóna.  

  Ráda bych ještě touto cestou poděkovala těm, kteří poskytli prostor a vytvořili zázemí pro závodníky, rozhodčí i návštěvníky ZPV, panu Pavlovi Markovi, správci bavorovského koupaliště, Městu Bavorov a členům SDH Bavorov.  

 
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2013, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...