Zprávy   Kriminalita   Kultura   Fotoreportáže   Inzerce   FACEBOOK   Redakce   Reklama   Odkazy
  

 
Více...

www.foto-show.cz

www.aaasedacky.cz

Více...

 

 Kdo sportuje, nezlobí! Sportovní halu zaplnily stovky dětí

 STRAKONICE - 14. září 2012 - 21:55 - Ve čtvrtek 13. září dopoledne se ve sportovním areálu v ulici Máchova ve Strakonicích sešli školáci z 20ti tříd místních i přespolních mateřských a základních škol (ZŠ Poděbradova, ZŠ Čelakovského, ZŠ Dukelská, ZŠ Sedlice, MŠ Svojsíka, MŠ U parku, MŠ Lidická). Konala se zde sportovní akce Kdo sportuje, nezlobí!, kterou pro školy připravil oddíl házené, Policie ČR, HZS Strakonice, Dům dětí a mládeže Strakonice a městská policie.

 Z redakční pošty: Jaromíra Nováková, Policie ČR 

www.dre-kon.cz    Reklama u nás se vyplatí. Více...

   Organizátoři připravili pro přihlášené třídy celkem 22 stanovišť, která měla být původně ve venkovním areálu i ve sportovních halách. Nepříznivé počasí však všechna stanoviště přesunula do velké i malé házenkářské haly a ve chvíli, kdy se deštivé počasí umoudřilo, rozšířily se stanoviště i před sportovní halu. Stavební spořitelna Raiffeisen pro děti přivezla i nafukovací hrad.

   V nové sportovní hale se tak na zahájení akce sešlo kolem 500 dětí. Hojný počet potěšil nejen organizátory, ale všechny, kdo se na celé akci podíleli. Smyslem sportovního dopoledne bylo vzbudit u dětí zájem o sportovní a jiné zájmové kroužky ve Strakonicích.

   Třídní kolektivy měly možnost navštívit sportovní disciplíny jako např. měření rychlosti střely, střelbu na bránu na prvoligového brankáře házené, driblink mezi kužely, přihrávky míčem, opičí dráhu, cvičení na kruzích, skládání puzzle, poznávání dopravních značek, soutěž o nejlepšího fanouška – měření hluku, kreslení obličeje v policejním počítačovém programu (identikit), jízda v malých policejních autíčkách, běh na rychlost, hod na koš a další. 

   Netradiční disciplínou byla střelba na bránu, za kterou byl umístěný radarový preventivní ukazatel rychlosti. Ten každému střelci změřil rychlost letícího míče. Na prvním místě se umístil Marek Nejdl z 3. třídy ZŠ Poděbradova – rychlost jeho střely 54 km/h a hned za ním s rychlostí 53 km/h Martin Němec z 2. třídy ZŠ Čelakovského. Také disciplína o nejlepší tým fanoušků děti zaujal. U stanoviště strážníků MP Strakonice si skupina mohla z plných plic zakřičet, hluk v decibelech jim změřil přístroj na měření hluku. V této disciplíně se na prvním místě umístil tým 2. A ZŠ Poděbradova (127 decibelů), hned za ním 2. C ZŠ Dukelská (126 decibelů) a na třetím místě 3.B ZŠ Poděbradova (124 decibelů). Děti z mateřských škol nejvíce zaujala malá policejní autíčka, ve kterých projížděly dráhu a nafukovací skákací hrad od stavební spořitelny Raiffeisen. Starší žáci základních škol si vyzkoušeli s policistou v počítačovém programu namalovat portrét předsedy oddílu házené HBC Strakonice 1921 Jiřího Dobeše. Jednotlivé sportovní disciplíny zajišťovali prvoligoví házenkáři, hasiči, policisté, strážníci, kterým patří poděkování. 

   Sportovně zábavné dopoledne s ukázkami techniky a výstroje Policie ČR a HZS Strakonice tak skončilo před polednem, kdy se třídní kolektivy vracely do školních lavic. Na památku na akci Kdo sportuje, nezlobí si každá třída odnesla Pamětní list a nejúspěšnější mladí sportovci drobné dárečky a pozvánky do oddílu házené či jiných zájmových kroužků Dětského domu dětí a mládeže ve Strakonicích.

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...