Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Čeští a američtí neurologové a internisté zamíří do Strakonic

 STRAKONICE - 23. června 2015 - 20:56 - Několik desítek předních tuzemských a amerických neurologů a internistů míří do Strakonic. Ve čtvrtek 25. června se v Rytířském sále strakonického hradu bude konat 3. česko-americké neurologicko-internistické sympozium. Záštitu nad ním převzal hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola.

 Z redakční pošty: Ivana Kerlesová, mluvčí Nemocnice Strakonice

www.dre-kon.cz   

   "Registrace bude probíhat od 13:00 a odborný program začne ve 14:00  hodin. Jeho součástí budou příspěvky amerických odborníků k tématům pohybových poruch u interních onemocnění, které přednese MD. Diana Apetauerová, neurologické paraneoplastické syndromy v podání přednostky neurologického oddělení Lahey Clinic v Bostonu Jayashri Srinivasan nebo novinky v léčbě zánětlivých polyneuropatií MUDr. Vytopila. Českou neurologickou špičku zastupuje docent MUDr. Robert Rusina z 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze s tématem limbická encefalitida.

   Letošní setkání je orientováno mezioborově a velký prostor je věnovaný interní problematice. Opravdovou celebritou akce bude přednosta kardiologické kliniky Lahey Clinic v Bostonu profesor David T. Martin, vyučující na Tuftově univerzitě, s aktuální přednáškou fibrilace síní. Neméně slavným hostem je pak profesor Vaidyanathapuram S. Balakrishnan, jehož specializací je nefrologie.

   Všichni se také těšíme na sdělení primáře MUDr. Iva Horného z interny strakonické nemocnice, který seznámí účastníky se spektrem endoskopických metod v Nemocnici Strakonice," uvedl MUDr. Bc. Tomáš Fiala, MBA - ředitel Nemocnice Strakonice, a. s., která společně s Českou lékařskou komorou, Českou lékařskou společností J. E. Purkyně a Spolkem lékařů Strakonice akci pořádá.

   Sympozium navazuje na tradici odborných a společenských setkání lékařů strakonické nemocnice a Lahey Clinic v Bostonu. Akce má charakter postgraduálního vzdělávání jak pro lékaře, tak střední zdravotnický personál.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist