Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Vodňany přivítají fotografie legendárního Františka Dostála

 VODŇANY - 23. června 2015 - 20:39 - V prostorách bývalé sladovny v budově Městského úřadu ve Vodňanech bude ve čtvrtek 9. července otevřena retrospektivní výstava fotografií významného českého fotografa Františka Dostála. Tento projekt je průřezem celoživotního díla fotografa, dnes již klasika, Františka Dostála. Ke zhlédnutí bude téměř osmdesát jeho černobílých snímků s nenapodobitelnou poetikou a humorem. 

 Z redakční pošty: Jitka Velková, Městské muzeum a Galerie Vodňany

www.dre-kon.cz   

   Výstavu pořádá České centrum fotografie o.p.s., Město Vodňany, Městské muzeum a Galerie Vodňany. Autorem koncepce výstavy je Dr. Jiří Jaskmanický.

   V prodeji tu budou též knihy, plakáty, pohlednice a další předměty. V průběhu výstavy bude připraveno několik doprovodných programů (besedy s autorem, autogramiády apod.).

   Přední český fotograf František Dostál se v roce 2013 dožil významného životního jubilea, sedmdesáti pěti let. Přestože se fotografii věnuje výhradně jako amatér, patří se svými více než dvaceti knižními tituly, bezpočtem novinových a magazínových ilustrací a bezmála 70 autorskými a společnými výstavami k nejplodnějším a nejpublikovanějším českým fotografům.

   Svou inspiraci čerpá z běžného života, aktéry jeho prací jsou obyčejní lidé v běžných situacích, kterým však svým objektivem propůjčuje tolik typickou dostálovskou poetiku a laskavý humor. Dostálova tvorba bude na výstavě rozdělena do několika tématických celků. Zvláštní pozornost zaslouží snad nejznámější cyklus z let 1968 – 1990 Letní lidé, kterým se vyznává ze své náklonnosti k trampskému životu. Cyklus Psi a lidé je pak věnován snímkům soužití lidí a jejich nejlepších přátel.

   Za výstavní aktivitu se stal členem mnoha fotoklubů – v Argentině, Brazílii, Jugoslávii, Německu, Polsku, Velké Británii (The Royal Photographic Society), získal řadu čestných titulů a více než 100 ocenění. Od roku 2003 publikuje v časopise Československá fotografie (původně PHOTOLife), je také členem jeho redakční rady, v roce 2008 začal také spolupracovat s měsíčníkem FOTO Video.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist