Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 V muzeu se vám představí studenti a pedagogové z Bechyně

 STRAKONICE - 9. června 2015 - 23:55 - Ve strakonickém muzeu se ve středu 10. června od 17:00 uskuteční vernisáž výstavy Představuje se SUPŠ Bechyně. Až do 23. srpna si budou moci návštěvníci prohlédnout výtvarnou činnost studentů i pedagogů Střední uměleckoprůmyslové školy v Bechyni.

 Z redakční pošty: Věra Řáhová, kurátorka výstavy,

 Muzeum středního Pootaví, Strakonice

www.dre-kon.cz   

   Bechyňská škola v loňském roce oslavila 130. výročí svého založení. Za dlouhou dobu své existence jí prošla řada zajímavých osobností – technologů, výtvarníků, designérů a umělců - kteří se prosadili i v jiných oborech (Jan Kačer, Karel Roden, Viktor Sodoma, Miky Ryvola).

   Doménou školy je stále keramika, ale nelze žít pouze z tradice. Proto byly v posledních letech zavedeny nové studijní obory - průmyslový design, grafický design, multimediální tvorba, učební obor výrobce a dekoratér keramiky, zcela nově pak obnovujeme obor technologie silikátů.

   Po umělecké stránce prošla škola velmi zajímavým vývojem; jedním z vrcholů byla secese, dalším pak 20. – 30. léta 20. století. Škola byla rovněž stěžejní, pokud jde o absolventy, kteří se výrazně podíleli na rozvoji československého keramického průmyslu i volné keramické tvorby.

   Uvedená výstava má dva cíle: přiblížit výtvarnou práci studentů a zároveň prezentovat tvorbu pedagogů školy. Ti na sklonku roku 2012 založili výtvarnou skupinu Devět+, pod jejíž hlavičkou vystavují své práce.

   Otevřeno bude na výstavě od 11. června do 23. srpna, denně od 9:00 do 17:00 hodin. Vstupné 30/15 Kč.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist