Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Děti ze ZŠ ve Štěkni si užily společný májový výlet do Vídně

 ŠTĚKEŇ - 27. května 2015 - 15:02 - Snažíme se podporovat soudržnost a pospolitost našich žáků. Každý rok proto organizujeme jeden velký společný výlet všech tříd. Loni to byla Praha, letos jsme se s žáky 2. stupně vypravili 19. května na zahraniční exkurzi do Vídně.

 Z redakční pošty: Zuzana Čuřínová, ZŠ a MŠ Štěkeň

www.dre-kon.cz   

   Aby byl výlet za hranice dostupný pro všechny, podpořili jsme jeho financování částkou z výtěžku ze společné sběrové akce školy, na níž se podíleli všichni žáci se svými učiteli i rodiči už v březnu tohoto roku. Nutno poznamenat, že ani žáci 1. stupně nebyli ošizeni – příspěvek využili na vzdělávací exkurzi do Techmania Science Center v Plzni.

   Do Vídně jsme vyjížděli už v 6 hodin ráno za vydatného deště. Po příjezdu na místo nás však vítala jasn, slunečná obloha. Počasí nám přálo a před námi byl pestrý program prohlídky hlavního města Rakouska.

   Závěrečnou třešničkou na dortu naší cesty byla návštěva bývalé císařské rezidence. Schönbrunn nás oslnil nejen svou rozlohou ale i atmosférou celého komplexu. Není divu, že tento barokní zámek i zahrady jsou od roku 1996 zařazeny na seznam světového dědictví UNESCO.

   Všichni jsme vydatně fotografovali a výlet si náležitě užili. Mnozí si vyzkoušeli komunikovat německy, někteří se spolehli na svoji angličtinu. 

   Považujeme podporu jazykové vybavenosti žáků za jednu z priorit školního vzdělávání, proto jsme uvítali, že v dubnu Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vyhlásilo výzvu na šablonové projekty pro mimopražské školy. Naše škola se do výzvy zapojila a zažádala tak o přidělení finančních prostředků na podporu vzdělávání žáků v cizích jazycích formou jazykově vzdělávacích pobytů v zahraničí.

   Už na podzim příštího školního roku plánujeme tedy další zahraniční výjezd pro naše žáky. Tentokrát to budou jazykový pobyt ve Velké Británii a zároveň i týdenní kurz v některé z německy mluvících zemí.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist