Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 NÁZOR: Jihočeši 2012 k některým usnesením zastupitelstva

 STRAKONICE - 19. května 2015 -23:55 - Jménem svým a svých kolegů z politického hnutí Jihočeši 2012 zasílám krátké tiskové prohlášení k některým bodům projednávaným na posledním jednání zastupitelstva města Strakonic minulý týden ve středu.

 Pavel Vondrys, člen zastupitelstva města Strakonice

   1. Politické hnutí Jihočeši 2012 se distancuje od vytvoření nové "vládní" koalice a zvolení zástupce KSČM do širšího vedení města Strakonice, které nastalo vůbec poprvé v novodobé historii našeho města. Pan Hrdlička a spol. jsou pro své udržení u moci ochotni překročit jakékoliv hranice.

   2. Jihočeši 2012 zásadně nesouhlasí s rozhodnutím o prodeji pozemků na Křemelce pod myčkou a jejím okolí. Pozemky jsou v územním plánu města určeny pro tělovýchovu a sport. Všichni zastupitelé JIH 2012 hlasovali proti tomuto návrhu usnesení. Schválení považujeme za zcela nevýhodné pro město Strakonice, hlavně z důvodů rozbití celistvosti tohoto území a navržených podmínek, za jakých k prodeji dochází. Město se tak zbavuje možnosti v budoucnu toto území použít pro účel, ke kterému je územním plánem určeno. To, že se jedná o prodej zájemci, který byl v komunálních volbách na kandidátce Strakonické veřejnosti a současně je členem majetkové komise, a podmínky za jakých jsou pozemky prodávány, považujeme za nehorázné zvýhodňování jednotlivce proti zájmům města. Je to další z celé řady závažných rozhodnutí současné radniční koalice, která zájmy svých spřízněných osob zcela bezostyšně povyšuje nad zájmy města a jeho občanů.

   3. V kontextu s neúspěšnou žádostí města o dotaci na rekonstrukci ulice Krále Jiřího z Poděbrad konstatujeme, že se ukázalo, jak obrovskou chybou současného vedení města bylo rozhodnutí nepodat již připravenou žádost o dotaci na rekonstrukci kruhové křižovatky v Ellerově ulici a přilehlých ulic, kde mělo město velkou šanci získat dotaci ve výši 90% celkových nákladů této investice /tj.cca 20 mil. Kč/.

 Zastupitelé za politické hnutí Jihočeši 2012

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist