Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 OBRAZEM: Bavorovský rybolov vyzkoušely i tři mladé rybářky

 BAVOROV - 13. května 2015 - 15:57 - Letošní rybářské závody, které  pořádala bavorovská místní organizace Českého rybářského svazu v sobotu 9. května, se konaly jako každoročně na zdejším revíru zvaném Hliník za proměnlivého májového počasí. V šest hodin ráno zasedla třicítka vyznavačů Petrova cechu na přidělená místa a pozorně sledovala své návnady a pohyb na hladině.

 Z redakční pošty: Renata Fencová, Bavorov

www.dre-kon.cz   

   Po úvodních dobrých záběrech si kapříci, líni, okouni a ostatní druhy ryb dávali na háčky lepší pozor, a tak si museli rybáři na ty další trpělivě počkat. Obloha si z účastníků závodů dlouho tropila žerty, ale o veselou náladu ani dobré občerstvení nouze nebyla. Rozhodčí se přece jen nějakých úlovků dočkali a poctivě sčítali zapsané míry.

   Prvenství z loňska v dopoledním klání zaslouženě obhájil Miloslav Žák z Jindřichova Hradce součtem délek 2949 cm - o 220 cm více než minulý rok, druhé místo si vylovil místní Jaroslav Jiráň a bronz získal Jan Kolesa. Největší rybou byl tentokrát kapr délky 50 cm, naopak nejmenší ulovený okoun měřil 7 cm.

   Dětské soutěžení startovalo odpoledne tradičně bez poplatku a konečně za lepšího počasí. Osmnácti rybářům juniorům a třem malým rybářkám fandili jejich rodiče i kamarádi. Mnohdy se dětem sice podařilo místo šupináče chytit na háček sama sebe, ale všichni se snažili a vydrželi až do ukončení závodu.

   Tentokrát si zlato vychytal Michal Mach, druhý se umístil jeho bratr Matěj a třetí příčku obsadil Martin Volf. Dospělí i děti si za své výkony odnesli užitečné potřeby pro rybáře a výborné sladké odměny. Všem sponzorům patří dík, organizátorům a rybářům za rok opět Petrův zdar! 

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist