Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Žákovský projekt ve Štěkni udělal radost barevnými středami

 ŠTĚKEŇ - 13. května 2015 - 15:19 - Se zajímavým nápadem pro podporu veselé nálady ve škole přišli sami žáci naší Základní školy ve Štěkni. Tou prvotní myšlenkou bylo zorganizovat barevný týden. Ale protože na mnohých školách tato akce již v minulosti proběhla, hledali jsme, jak být originální :-). Nakonec se zrodila myšlenka zorganizovat BAREVNÉ STŘEDY. Vyhlásili jsme projekt Duben plný barev.

 Z redakční pošty: Zuzana Čuřínová, ZŠ a MŠ Štěkeň,

 koordinátorka žákovského parlamentu a řady projektů

www.dre-kon.cz   

   Na přípravě, organizaci a propagaci se podíleli všichni zástupci našeho žákovského parlamentu. Sami udělali průzkum a hlasování ve třídách, jaké barvy a proč zvolit. Vytvořili plakát a každou barevnou středu rovněž sami vyhlašovali školním rozhlasem. Nejvíce přínosný byl celý proces organizace a propagace projektu, kdy si děti sami vyzkoušely, jaká je cesta od nápadu k jeho realizaci. Táhnout za jeden provaz není jednoduché, a my byli moc rádi, že se nám to povedlo.



   První barevnou středu jsme začínali na Apríla - oblečení bylo modré pro chlapce a růžová pro děvčata. Našli se i odvážlivci, kteří apríl naplnili doslova a barvy zvolili opačně. Po dalších jarních barvách, žluté, zelené a oranžové - například 22. dubna byl Den Země, takže jsme byli ve žhavé barvě zemského jádra - celý projekt zakončovala symbolicky středa červená, kdy jsme vyhlásili STOP - končíme.

   Žáci to přijali jako milé zpestření. Každou barevnou středu probíhalo společné focení, pokaždé v jiných prostorách školy. Plánujeme v podobných akcích, které trochu osvěží cestu do školy, pokračovat. Už máme v žákovském parlamentu spoustu nápadů, kterými chceme překvapit...

 

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist