Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 OBRAZEM: První jarní pochod kolem Bavorova zahřálo slunce

 BAVOROV - 28. dubna 2015 - 11:43 - Hřejivé sluneční paprsky vylákaly v sobotu 25. dubna v Bavorově necelou šedesátku turistů na I. ročníku Jarního pochodu kolem Bavorova. Akci zorganizoval MěÚ Bavorov, trasu připravil a vyznačil Aleš Dvořák.

 Z redakční pošty: Renata Fencová

www.dre-kon.cz   

   Účastníci pochodu vyráželi průběžně mezi osmou a desátou hodinou ze startu od místního koupaliště, přešli řeku Blanici a zamířili do Vodňanských Svobodných Hor, kde se rozdělovaly cesty na krátkou - 9 km (přes Zábrdí a Bav. Svob. Hory zpět do Bavorova) a dlouhou - 18,5 km (do Svinětic, Útěšova, Štětína, Tourova a Bavorova). 

   Z 55ti startujících si delší pouť vybrali tři odvážlivci, ostatní dali přednost kratší vycházce. Pěší výlet podnikli dokonce tři nejmenší turisté v kočárcích, z nichž nejmladšímu byly teprve tři týdny. Devítikilometrovou trasu si proběhlo i šest čtyřnohých kamarádů, kteří své páníčky způsobně doprovázeli.  

   Cestou procházeli účastníci čtyřmi či šesti kontrolami, na nichž si do průvodního listu zapisovali jednotlivé části tajenky: Není důležitá délka cesty, ale správný směr. Na povzbuzení dostal každý sušenku a balenou vodu.

   Na trase si zúčastnění užívali svěží přírody, obdivovali rozkvetlé a voňavé stromy, na nichž naši pěvci předváděli nové jarní árie. Nikdo nesešel z vyznačeného směru a v cíli všichni za odměnu získali pamětní list a lízátko. Na příští výšlap se obyvatelé Bavorova i ostatní příchozí mohou těšit zase na konci září. 

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist