Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Přijďte se podívat na stavění máje v mlýně v Hoslovicích

 HOSLOVICE - 17. dubna 2015 - 9:35 - Na 25. dubna si Muzeum středního Pootaví Strakonice připravilo ve vodním mlýně v Hoslovicích stavění máje. 

 Z redakční pošty: Lucie Kupcová, Muzeum středního Pootaví

www.dre-kon.cz   

   Od 10ti do 16ti hodin jsou pro zájemce připraveny nejrůznější aktivity. V dopoledních hodinách za pomoci návštěvníků ozdobíme májku, kterou kolem 13. hodiny postavíme. Zdobit ji budeme krepovými růžičkami, které naučíme návštěvníky vázat. Na programu jsou i ukázky výroby píšťalek z vrbového proutí, dílna drátování skleněných lahví, v případě pěkného počasí i hrnčířský kruh.

   Chybět nebude ani pálení čarodějnic a opékání vuřtů, které si budou moci zájemci zakoupit přímo na místě. Během dne poprvé v tomto roce upečeme chleba a ve 12 a 14 hodin vystoupí Taneční soubor města Sedlice. Tradičně několikrát spustíme mlýnské kolo a pan mlynář Vás provede po areálu mlýna v rámci komentovaných prohlídek.

   Pro děti jsme opět připravili také dílničky (nap. výroba čarodějné masky, malování látkových postaviček a sádry), malování na obličej a dětské vesnické hry (chůdy, káča, míčky).

   Vstupné 50/25 Kč, dětské masky čarodějnic zdarma, dospělé masky poloviční vstupné. Občerstvení zajištěno. Akce se koná za každého počasí.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist