Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Příjemný velikonoční čas obyvatelů Domova seniorů v Lidické

 STRAKONICE - 8. dubna  2015 - 11:16 - Uživatelé Domova pro seniory v Lidické ulici ve Strakonicích prožívali bohaté předvelikonoční dny. V neděli 29. března odpoledne přijela seniory potěšit v plném zastoupení Strakonická dudácká muzika pod vedením Pavla Eremiáše. Více než hodinový koncert zvučné lidové muziky přinesl seniorům i rodinným příslušníkům a hostům velkou dávku energie. Muzikantům patří veliké poděkování.

 Z redakční pošty: Zdeňka Limbergerová, Martina Klečková,

 instruktorky sociální péče 

www.dre-kon.cz   

   Následující úterý dopoledne vyjeli uživatelé na projížďku místy svého mládí. Cílem vyjížďky byla návštěva zahradnictví ve Stříteži. Zde si senioři prohlédli květiny a zakoupili jarní dekorace. 

   Ve středu dopoledne přišly děti z Mateřské školy z Lidické ulice s tradiční velikonoční pomlázkou. Zatančily a zazpívaly písničky, symbolicky všechny vyšlupaly. Uživatelům i zaměstnancům popřály hodně zdraví a obdarovaly je velikonočním beránkem. Odpoledne si zájemci mohli zavzpomínat při vykrajování a smažení velikonočního pečiva Božích milostí. 

   Uživatelé si vyzdobili na velikonoce celý domov. Osázeli truhlíky a mísy maceškami, pletli pomlázky a věnečky. Při tvůrčí dílně si mohli vyzkoušet pod vedením lektorky Věry Menšíkové tradiční zdobení kraslic voskovou technikou. 

   Velikonoční zvyky si obyvatelé domova připomínali i skladbou jídel. Na zelený čtvrtek se jako příloha podával špenát, na Velký pátek si mohli zvolit bezmasý pokrm. V sobotu všichni dostali čokoládového beránka a v neděli slavnostní oběd - pečenou kachnu s domácími bramborovými knedlíky a červeným zelím...

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist