Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Naučná stezka Podskalí dostala nyní nové informační panely

 STRAKONICE - 14. října 2019 - 7:10 - Město Strakonice má od roku 1992 Naučnou stezku Podskalí. Ta od léta prošla rekonstrukcí. Na její obnovu byl využit dotační titul Jihočeského kraje Podpora cestovního ruchu. Celkové náklady na rekonstrukci informačních panelů dosáhly výše 162 533 korun. Podpora byla poskytnuta ve výši 100 000 korun.

 Z redakční pošty: Markéta Bučoková, PR, radnice Strakonice

www.dre-kon.cz   

   První informační panely Naučné stezky Podskalí začaly ve Strakonicích vznikat již v roce 1992 z iniciativy Českého svazu ochránců přírody (ČSOP) a Gymnázia Strakonice. Postupně, za přispění města, v letech 2000 a 2005 prošla stezka úpravami do současné podoby.

   Ta však již neodpovídala nutným standardům, a proto bylo v letošním roce přistoupeno k radikální obnově info panelů. Původně bylo podél stezky méně dřevěných panelů, které aktuálně nahradilo čtrnáct větších tabulí v novém grafickém designu s kovovým obložením a uchycením.

   Tabule informují jak o historii, tak současnosti vybraných míst, jako například strakonickém pivovaru, částech města, která prošla úpravou vodního toku řek Otavy a Volyňky, dávno zašlé minulosti věhlasné restaurace na Podskalí či plovárně. Nově přibyl panel věnovaný houbaření v regionu nebo pozvánka k návštěvě židovského hřbitova.

   Původní kresby nahradily fotografie jak historické, tak současné.
Návštěvníci, ale i místní, jistě ocení kvalitu zpracování i novátorské informační prvky, které usnadní orientaci v rámci města.

   K částečnému financování projektu byla využita dotace Jihočeského kraje pro oblast cestovního ruchu ve výši 100 000 Kč. Celkové náklady dosáhly výše 162 533 Kč. Projekt byl realizován v průběhu července až září letošního roku.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist