Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Čtvrtý speciál Svatováclavský ležák je chmelený za studena

 STRAKONICE - 5. října 2019 - 6:40 - V pořadí čtvrtý speciál uvařil tento rok sládek strakonického pivovaru Vlastimil Matej. Jedná se o tradiční Svatováclavský ležák, který pivovarští vaří zpravidla na zdejší pouť věnovanou právě svatému Václavovi.

 Z redakční pošty: Pavel Pechoušek, PR

www.dre-kon.cz   

   Jedná se o za studena chmelený speciál se stupňovitostí 12 a s obsahem alkoholu 5,0 % objemových. Při studeném chmelení se chmel přidává do ležáckého tanku až při finální fázi dozrávání piva. Podle sládka pivovaru Vlastimila Mateje má pivní speciál výrazné chmelové aroma, které je cítit jak ve vůni, tak v chuti. Samozřejmostí je, že pivo není filtrované, ale bude mít lehký zákal, vytvořený jemnými kulturními kvasinkami.



   „Pro letošní rok jsme pro studené chmelení použili čerstvě sklizený hlávkový žatecký chmel odrůdy Harmonie. Použití čerstvě sklizených chmelových hlávek je vzácnost, možné je jen v průběhu sklizně trvající pouze několik týdnů,“ uvádí sládek.



   Pivo se prodává ve vybraných dudáckých restauracích a také v pivovarské prodejně, ve skleněných lahvích o obsahu 0,75 litru.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist