Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Strakonická jedenáctka vítězem Žateckých slavností chmele

 ŽATEC/STRAKONICE - 16. září 2019 - 6:30 - Strakonický ležák Dudák 11 zvítězil na 62. Žateckých slavnostech chmele 2019 v kategorii světlých ležáků - jedenáctek. Tato kategorie patřila s 24 vzorky k nejpočetnějším. Během dvoudenní odborné degustační soutěže hodnotilo piva v jednotlivých kategoriích přes 120 porotců. Mezi ně patřili nejen sami pivovarníci, ale i zástupci laické veřejnosti.

 Z redakční pošty: Pavel Pechoušek, pracovník PR

www.dre-kon.cz   

   „Úspěch našeho nejprodávanějšího piva Dudáka 11 a navíc v silně obsazené kategorii nás velice potěšil, obzvlášť v roce, kdy náš pivovar slaví 370 let od založení. Jako sládek jsem měl tu čest ocenění převzít, ale je to zásluha všech, co se u nás v pivovaře o pivo starají," uvedl sládek pivovaru Vlastimil Matej s tím, že další ze strakonických piv polotmavý ležák Klostermann skončil jen těsně pod stupni vítězů.

   Žatecká dočesná má ve svém podtitulu, že se jedná o největší slavnosti chmele v Evropské unii. Do soutěže se zapojilo 28 našich průmyslových pivovarů z možné padesátky. Mezi sebou soutěžila pouze filtrovaná piva.
Pivovar Dudák na jedné z našich nejvýznamnějších odborných přehlídek slavil v minulých letech několik úspěchů. Polotmavá třináctka Klostermann zde ve své kategorii zvítězila v roce 2015, o rok později skončila na třetím místě.

   Aktuálně je možné si ve pivovarské prodejně zakoupit pivo uvařené na počest 100. výročí od založení strakonické společnosti ČZ a.s.
Na oslavu tohoto výročí strakonický pivovar uvařil speciální várku piva, do níž chmel přidával obchodní ředitel ČZ Ing. Václav Vyšín. Jednalo se o za studena chmelený ležák, který je možné zakoupit v nefiltrované podobě v jednolitrových lahvích s patentním uzávěrem a originální etiketou.

   Dosavadní zájem strakonické pivovarníky velice mile překvapil, po rychlém vyprodání původní série 800 lahví je v nabídce ještě dalších 2000 kusů, ale i o ně je velký zájem.

   Výročí ČZ je také nyní zdůrazněné na zadních etiketách klasických
strakonických piv. Jedná se o sérii vybraných motocyklů spolu s krátkými
texty o historii ČZ. Od 16. září pak ještě přibudou třetinkové lahve
polotmavého Klostermanna s motocyklovou etiketou. Tato varianta je již tradičně spojena s oslavami kulatých výročí ČZ. Nyní bude poprvé i v prodeji nejen pro fanoušky strakonických piv a motocyklů.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist