Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Program Městského muzea ve Volyni do konce měsíce dubna

 VOLYNĚ - 16. dubna 2019 - 20:30 - Polovina dubna je za námi. Na jednotlivé akce Městského muzea Volyně vás jejich pořadatelé zvali u nás průběžně samostatnými grafickými pozvánkami, jistě tak budou činit i nadále. Přinášíme vám také celkový přehled plánovaných programů do konce dubna.

 Připravil: (zp)

www.dre-kon.cz   

úterý 16. dubna až čtvrtek 18. dubna, EXPERIMENTÁLNÍ ARCHEOLOGIE – TVRZ
VELIKONOČNÍ VÝPAL ZAKUŘOVANÉ KERAMIKY
Další z našich redukčních výpalů věrných kopií pozdně středověké zakuřované keramiky různých typů. Nakládání výrobků do pece v úterý od 14 do 15 hodin, vlastní výpal ve středu od 8 do 17 hodin, vyndavání výsledků z pece ve čtvrtek v 15 hodin. Ve všech případech budou u pece přítomni sdílní kolegové.

pondělí 22. dubna od 8 hodin, VLASTIVĚDNÝ VÝLET – NÁDRAŽÍ
MÍSTA V KRAJI – HEJNÁ & VEŘECHOV
Kombinovaný vlastivědný výlet. Nejprve vlakem do Žichovic a pak trochu klikatě pěšky. Cestou komentáře historické i jiné. Pěší trasa dlouhá cca 15 km. Sraz na vlakovém nádraží, vlak z Volyně odjíždí v 8:04. Další možné připojení se na dráze ve Strakonicích (8:40), Horažďovicích (9:10) nebo Žichovicích (9:35). Návrat v průběhu pokročilého odpoledne autobusem ze Střelských Hoštic.

čtvrtek 25. dubna od 20 hodin, KONCERT – TVRZ
SHE OWL
Přemítání nad hloubkou duše, oslava přírody a divočiny i návrat ke kořenům. Nálepkově snad psychedelický folk, každopádně mnohovrstevnatá a nelehká intimní hudební zpověď dvou multiinstrumentalistů, partnerů a nomádů ze San Franciska – Jolandy Moletta a Demiana Endiana, pocházejících sice původem z Itálie, ale žijících momentálně v německém Lipsku. Jemnost střídaná krevnatou živelností a cíleně směřující až někam k dřeni podstaty. Informace: www.she-owl.com, písně: https://sheowl.badcamp.com.

po celý duben, VÝSTAVA – TVRZ
PŘÍRŮSTKY 2016–2018
Reprezentativní výběr z nejrůznějších předmětů získaných do sbírek Městského muzea ve Volyni v letech 2016 až 2018. Výstava o kousek prodloužená vstříc nedosažitelnému létu.

po celý duben, VÝSTAVA – TVRZ
ALOIS BOHÁČ – DUHA NA JEZEŘE
Pastely, uhly, akvarely a kvaše akademického malíře Aloise Boháče (1885–1945) z jeho bavorských studijních cest a pobytů. Výstava potrvá až do 26. května 2019.

po celý duben, VÝSTAVA – GALERIE NA SHLEDANOU
PETER DEMEK – LUCERNY SMRTI
Slovenský vizuální umělec, v současnosti žijící v Praze a působící na VŠUP, vytváří kovové objekty strohých geometrických forem, s nimiž pracuje performativním způsobem. Ve Volyni při své práci kromě smuteční síně využije i přilehlý hřbitov. Základním vyjadřovacím prostředkem bude kromě kovu také světlo jako symbol naděje a vykoupení, ale také jako symbol vzpomínky na zemřelé. Výstava, jejímž kurátorem je Martin Vaněk, potrvá až do 2. listopadu 2019.

po celý duben, EXPOZICE – TVRZ
LIDOVÝ MALOVANÝ NÁBYTEK V POŠUMAVÍ
Fenomén lidového malovaného nábytku v Pošumaví v 18. a 19. století z nových badatelských pohledů. Dlouhodobá proměnlivá expozice v nově otevřeném prostoru.

po celý duben, EXPOZICE – STARÁ RADNICE
RENESANČNÍ A BAROKNÍ VOLYNĚ
Nová dlouhodobá expozice v autentických prostorách staré renesanční radnice. Strakoničtí johanité i svatovítští probošti pěkně pospolu. Střípky a nitky regionálních příběhů 16. až 18. století.

Změna programu vyhrazena.

Jednotlivé prostory:
TVRZ – Školní 744, Volyně
GALERIE NA SHLEDANOU – hřbitov Malsička
STARÁ RADNICE – nám. Svobody 1, Volyně

MĚSTSKÉ MUZEUM VE VOLYNI
Školní 744 – tvrz, 387 01 Volyně
Tel.: 383 372 481, 778 888 762
E-mail: info@muzeum-volyne.cz
Web: www.muzeum-volyne.cz
Otevřeno: pondělí až pátek 9–17 hod., sobota 11–17 hod.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist