Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Město Strakonice připraví povodňový plán a výstražný systém

 STRAKONICE - 11. února 2019 - 10:20 - Město Strakonice bude zpracovávat digitální povodňový plán a zároveň dojde k vybudování lokálního výstražného systému pro město a ORP Strakonice. Projednala a schválila to městská rada.

 Z redakční pošty: Markéta Bučoková, tisková mluvčí, vztahy s veřejností, Městský úřad Strakonice

www.dre-kon.cz   

   V rámci Operačního programu Životní prostředí, prioritní osy 1, se specifickým cílem Podpořit preventivní protipovodňová opatření, aktivity 1.4.3 Budování a rozšíření varovných, hlásných, předpovědních a výstražných systémů na lokální úrovni, digitální povodňové plány, byla vyhlášena výzva č. 97. Do ní město Strakonice podalo žádost o finanční podporu projektu Zpracování digitálního povodňového plánu a lokálního výstražného systému pro město a ORP Strakonice.

   Strakonice byly jedním z měst, které doposud povodňový plán v digitální podobě nevlastnily. V rámci projektu by měl být pořízen srážkoměr, který bude umístěn na plaveckém stadionu města Strakonic, a tři limitgrafy pro sledování hladiny toků na vodních tocích Otava, Peklov a Novosedelský potok.

   Součástí každého zařízení bude významný prvek lokálního výstražného systému, a to varovná protipovodňová stanice. Ta bude postavena na telemetrické jednotce se zabudovaným GSM/GRPS modemem. Po dosažení alarmové úrovně hladiny se ze stanice automaticky rozešlou varovné SMS.

   Součástí varovného systému bude také programová podpora na serveru zobrazujícího data ze stanic, na který budou pravidelně odesílána data, kde budou generovány grafy za definovanou časovou periodu a malé grafy pro mobilní zařízení.

   Odbor životního prostředí radnice by zmiňované monitorovací prvky využíval nejen v době krizových situací, ale i v běžných každodenních podmínkách v souvislosti s péčí o zeleň.

   Celkové náklady projektu jsou ve výši 1 272 823 korun včetně DPH, podpora 85 %, to je 1 081 899 korun, vlastní podíl žadatele činí 190 923 korun.

   Předpokládaný harmonogram: Zahájení realizace 1.3.2019. Ukončení realizace 30.9.2019. Zahájení provozu 1.10.2019. Žádost o platbu 30.10.2019. Kolaudace do 31.12.2021.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist