Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Sto let republiky slaví v Bavorově na trhu, výletem i divadlem

 BAVOROV - 23. října 2018 - 9:31 - Oslavné dny ke 100. výročí vzniku naší republiky odstartoval už v sobotu 13. října Farmářský trh v Bavorově. Jarmark se nesl v posvícenském duchu a připravil hojnou nabídku rozmanitého sortimentu.

 Z redakční pošty: Renata Fencová, Bavorov

www.dre-kon.cz   

   Tradičním lákadlem pro místní i přespolní návštěvníky byla především ochutnávka housek a česnekových placek pečených zručnou skupinou pod vedením pekařského mistra Augustina Sobotoviče.

   Regionální řemeslníci představili v podzimně vyzdobené tržnici zboží z přírodních materiálů i textilu, nabízeli rovněž cukrářské a masné výrobky, na nádvoří Panského domu nechyběla nabídka rozkvetlých chryzantém a vřesů. Posezení s hudbou a občerstvením příchozí využili k setkání s přáteli. Děti měly možnost si ozdobit připravené hnětýnky, které pro ně upekli kamarádi z mateřské školky a jejich paní učitelky, základní školu reprezentoval přírodovědný kvíz pro starší školáky i dospělé.

   Na nádvoří se děti nemohly odtrhnout od lezecké stěny a skákacího hradu. V Panském domě bylo možné shlédnout výstavku dobových tiskovin, Český zahrádkářský svaz ZO Bavorov zde pro návštěvníky přichystal pestrou přehlídku svých výpěstků. K vidění bylo mnoho odrůd jablek, dalšího ovoce a zeleniny.

   O týden později v sobotu 20. října dopoledne se 56 účastníků podzimního Pochodu kolem Bavorova vydalo na 5 km či 12 km dlouhou trať, aby se složením čtyř částí tajenky získaných cestou dozvěděli citát našeho prvního prezidenta T.G. Masaryka: "Člověk mnoho vydrží, má-li cíl."

   Odpolední aktivity patřily v areálu Panského domu rovněž celým rodinám: Vědomostní kvíz o rybách, ukázku sladkovodních ryb a lovení papírových rybiček připravili členové MO ČRS, znalosti o přírodě prověřili zástupci LČR, atraktivní rybolovnou techniku předváděla i s dětmi zkoušela mnohonásobná mistryně světa Kateřina Marková, Klub vojenské historie plk. Ludvíka Fanty nadchnul ukázkami dobové vojenské výbavy, otevřená byla opět i expozice o dějinách, občerstvení zajišťoval místní SDH.

   Tečkou za bavorovskými oslavami stých narozenin naší země bude divadelní představení "O 14 dní dříve aneb Svoboda nadvakrát" ve čtvrtek 25. října v KD Bavorov v 18:00 hodin.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist