Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Sportovci dostanou do užívání halu v Lidické po rekonstrukci

 STRAKONICE - 24. září 2018 - 13:07 - Sportovní hala v Lidické ulici ve Strakonicích bude po rozsáhlé rekonstrukci předána do užívání sportovcům ve středu 26. září. Jen s malou prodlevou proti původnímu záměru.

 Z redakční pošty: Bc. Markéta Bučoková, PR, radnice Strakonice

www.dre-kon.cz   

   V červnu letošního roku byla hala uzavřena pro veřejnost, neboť bylo v rámci preventivních statických prohlídek zjištěno poškození nosných vazníků střešní konstrukce. Z důvodů bezpečnostního hlediska a zkušeností minulých let v jiných regionech, vedení města postupně zadává posouzení stavu střešních konstrukcí jednotlivých sportovišť. Díky tomu byl zjištěn havarijní stav ve výše jmenované sportovní hale.

   V současné době je střešní konstrukce zcela opravena s výhledem bezproblémové použitelnosti na následujících 10 – 15 let.
Ještě během pondělního a úterního dne (24. a 25. září) budou realizovány dokončovací tesařské a elektrikářské práce a následně bude dokončena hydroizolace, která ale již nijak neomezí použití sportoviště.

   Náklady na rekonstrukci dosáhly výše 2 800 000 korun. Původně byla realizace oprav haly plánována na dobu letních prázdnin, avšak pracovní vytížení stavebních společností bylo takové, že se jednotlivé dodávky časově posunuly.

   I přes tyto problémy byla časová prodleva minimální. Díky včasnému zásahu vedení města, které stanovilo preventivní prohlídky objektů, se předešlo rozsáhlejším škodám a zabránilo se fatálním následkům.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist