Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Městské muzeum ve Volyni vás zve na své programy v srpnu

 VOLYNĚ - 17. srpna 2018 - 7:13 - Také druhá polovina posledního prázdninového měsíce nabízí při návštěvě Městského muzea Volyně a jím organizovaných programů příjemné zážitky, neřku-li poučení.

 Připravil (zp)

www.dre-kon.cz   

čtvrtek 16. srpna od 17 hodin, HISTORIE – TVRZ
POKOUTNÍ KRUH PRÁCHEŇSKÉ VLASTIVĚDY – ČTVERYLKA PANA WIESERA
Další z pravidelných setkání zájemců o vlastivědu a historii širšího Prácheňského kraje ve volyňském koutě. Téma večera: Bály ve Volyni před první světovou válkou.

neděle 26. srpna od 7:45 hodin, VLASTIVĚDNÝ VÝLET – NÁMĚSTÍ
MÍSTA V KRAJI – ÚBISLAV
Kombinovaný vlastivědný výlet do končin pod Javorníkem. Cestou komentáře historické i jiné. Pěší trasa dlouhá cca 12 km. Sraz na náměstí na autobusové zastávce v 7:45, odkud odjíždí autobus na Vimperk v 7:55. Návrat zpět navečer autobusem ze Stach.

po celý srpen, VÝSTAVA – TVRZ
MAXMILIÁN BOHÁČ ST. – HRADY STARÉ A ROZBITÉ
Mistr malířský Maxmilián Boháč (1854–1928), otec slavného volyňského uměleckého trojlístku, miloval od mládí všechny staré památky, zajímal se o historii, archeologii a geologii. Ve starším věku se cíleně zaměřil na kreslení a malování všech navštívených hradů a také na tvorbu svérázných pohádek. Jeho hrady nebyly dosud nikdy vystaveny, poprvé až nyní. Prodloužená výstava potrvá až do 2. září 2018.

po celý srpen, VÝSTAVA – TVRZ
ŘEZ STAROU SBÍRKOU II.
Doplněná a přestavěná výstava. Výběr různorodých předmětů, které se dostaly do volyňských muzejních sbírek v období od prvopočátků existence muzea až do roku 1959. Někdejší zajímavé akvizice, rozsáhlejší soubory a jednotliví dárci. Výstava potrvá až do 23. září 2018.

po celý srpen, VÝSTAVA – GALERIE NA SHLEDANOU
LAWRENCE WELLS – KONEC VEČÍRKU
„Nahá opice jde ven, začne jí být zima a všichni se jí smějí. S uměním je to stejné. Existuje mimo jazyk, je obnažené, a když je dobré, vystavuje se nebezpečí a mnozí lidé nevědí, co na to říct,“, říká k umění malíř Lawrence Wells (*1965). Autor patří k první vlně Američanů, kteří se usadili v Praze na začátku 90. let. Pracuje v ateliéru v bývalé industriální oblasti pražských Vysočan a nadále vystavuje v Evropě i USA. Výstava potrvá do 14. října 2018.

po celý srpen, VÝSTAVA – TVRZ
ACH, TY TABÁKU!
Výstava pro kuřáky a šňupáky věru vhodná. Kuřácké potřeby a výrobky dob minulých. Zajímavé předměty z řady sbírek veřejných i soukromých. Výstava potrvá až do 3. listopadu 2018.

po celý srpen, VÝSTAVA – GALERIE NA SHLEDANOU
PATRIK PELIKÁN – SPÁD
Patrik Pelikán vystudoval v Praze Akademii výtvarných umění v ateliérech Kresba a Grafika 2. Nejčastěji však maluje maltou. Ve Volyni vytvořil nástropní reliéf v monumentální klenbě, která je součástí interiéru galerie od loňského roku. Výstava potrvá až do 31. prosince 2018.

po celý srpen, EXPOZICE – TVRZ
LIDOVÝ MALOVANÝ NÁBYTEK V POŠUMAVÍ
Fenomén lidového malovaného nábytku v Pošumaví v 18. a 19. století z nových badatelských pohledů. Dlouhodobá proměnlivá expozice v nově otevřeném prostoru.

po celý srpen, EXPOZICE – STARÁ RADNICE
RENESANČNÍ A BAROKNÍ VOLYNĚ
Nová dlouhodobá expozice v autentických prostorách staré renesanční radnice. Strakoničtí johanité i svatovítští probošti pěkně pospolu. Střípky a nitky regionálních příběhů 16. až 18. století.

Změna programu vyhrazena.

Jednotlivé prostory:
TVRZ – Školní 744, Volyně
GALERIE NA SHLEDANOU – hřbitov Malsička
STARÁ RADNICE – nám. Svobody 1, Volyně

MĚSTSKÉ MUZEUM VE VOLYNI
Školní 744 – tvrz, 387 01 Volyně
Tel.: 383 372 481, 606 636 908
E-mail: info@muzeum-volyne.cz
Web: www.muzeum-volyne.cz
Otevřeno: úterý až neděle 9–17 hod.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist