Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 OBRAZEM: Strakonický Junior začal letní přípravu v pivovaru

 STRAKONICE - 19. července 2018 - 9:49 -  S Dudákem začali letní přípravu na novou sezónu fotbalisté strakonického Junioru. Fotbalisté přijali pozvání do posledního pivovaru v České republice, který patří městu, absolvovali komentovanou prohlídku, a hlavně ochutnali zdejší letošní novinku, kterým je výroční, světlý ležák Klostermann.

 Z redakční pošty: Pavel Pechoušek, Strakonice

www.dre-kon.cz   

  „Je výborné, i když na pivo nejsem. Pivo doporučuji každému sportovci, každého fotbalistovi. Jedno pivo denně je ideální, než si dávat nějaké kreatiny a různé iontové nápoje. Je v něm mnoho vitamínů, obzvláště béčka. Pivo pomáhá z těla vybouřit adrenalin a hlavně je zdravé,“ uvedla klubová legenda a také bývalý hráč prvoligové Příbrami dvaačtyřicetiletý Jan Zušťák.

   DUDÁK podle slov fotbalistů ke strakonickému fotbalu patří. „Všichni jsme kluci ze Strakonic. DUDÁK máme rádi,“ uvedl zakladatel a zároveň bývalý kapitán klubu Tomáš Kostka. Ten společně se svým kamarádem Stanislavem Šípem v roce 2013 ve Strakonicích zresuscitoval mužský dospělý fotbal, který na té soutěžní úrovni zcela zanikl. Kluci začali od úplného začátku v té nejnižší okresní soutěži a postupně se dostali až do 1. A třídy. Čtyři roky za sebou postupovali vždy o soutěž výš. V loňském ročníku skončili fotbalisté na šestém místě v 1.A třídě.

   „Do poslední chvíle jsme byli ve dvoubodovém odstupu od špičky, ještě asi tři kola před koncem. To ukazovalo na dobrou práci, kterou jsme chtěli dotáhnout. V mých očích to i přes konečné šesté místo byla úspěšná sezona. Nepostoupili jsme, což ale v současné době nebyla až taková priorita. Hlavně jsme se snažili na jaře začlenit mladé hráče, což se skvěle povedlo. Bylo vidět, že mládí na hřiště přineslo dravost, rychlý fotbal, moderní pojetí. S tím jsem byl velmi spokojený,“ uvedl trenér Junioru Luděk Cimrhanzl.

   Pro příští rok má ambice nejvyšší a chtěl by tým dotáhnout až do krajského přeboru. „Mančaft dozná hodně velkých změn, kluci asi nebudou zejména v úvodu asi tolik sehraní. Přibyly nové týmy, které jsou pro nás neznámou. Třeba postoupivší Lažiště bude podle mě jeden z největších soupeřů, zůstaly Bavorovice, Vodňany,“ říká trenér.

   Tým Junioru posílili dorostenci Dominik Suchý, David Bálek, Matěj Kostka, Pavel Tůma a Martin Čapek. Z Písku přestoupil Lukáš Němeček. Pokud projdou přípravou, mají všichni podle trenéra na to, aby I. A třídu hráli. A z Rakouska přišli bratři Gašparové – Patrik a Filip, kteří mají zkušenost z krajské soutěže. Jediným odchodem je Daniel Gondek, který zamířil do Oseku.

   „Podařilo se nám víceméně mužstvo udržet, i když jsme čelili třeba nabídkám z Katovic a Oseku, oba tyhle oddíly projevily o některé hráče eminentní zájem. Ale až na jednoho všichni zůstali, což hovoří o tom, že kluci mají chuť, srdíčko a hrdost. Chtějí hrát za Strakonice,“ uvádí trenér.

   Srdeční záležitostí je i pivo Dudák. Dát si po tréninku či po zápase jednoho nebo dva Dudáky je pro strakonické fotbalisty příjemnou tradicí. „Po každém tréninku i zápase chodíme do kantýny Na Křemelku. Někdy i na tankové pivo do Jiskry,“ vypráví s úsměvem Tomáš Kostka. „V Junioru máme dobrou partu, takže se scházíme pokaždé, ať zápas dopadne jakkoliv,“ dodává a doufá, že fotbal bude diváky i nadále bavit. „Chceme aby jich chodilo stále více a nepochybuji o tom, že k tomu přispěje i pivo DUDÁK,“ uzavřel Kostka.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist