Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Objekt školy na Podsrpu se brzy může dočkat nového majitele

 STRAKONICE - 16. února 2018 - 17:07 - Dlouhodobá jednání a zároveň několikeré vyhlášení záměru jak na pronájem, tak na prodej,  provázela diskuzi o využití bývalé školy na strakonickém Podsrpu.

 Z redakční pošty: Markéta Bučoková, tisková mluvčí, Městský úřad Strakonice

www.dre-kon.cz   

   Vedení města pečlivě zvažovalo a prověřovalo každého zájemce o prodej, neboť nebylo zájmem nabídnout objekt k realizaci například ubytování pro sociálně slabé rodiny. Město tyto prostory nabídlo i k využití místním spolkům. Z dlouhodobého hlediska je ale významné najít vhodného partnera a zájemce o koupi.

   Z toho důvodu byl na jednání rady města přizván zástupce akreditované školy Volyňka Ing. Kovář, který tuto školu již s úspěchem provozuje ve Volyni. Kapacitně objekt, ve kterém v současnosti škola působí, je z hlediska poptávky po tomto vzdělávacím zaměření již nedostatečný a škola hledá nové, větší prostory. Provozovatelé školy si vytipovali tento objekt jako vhodný pro účely vzdělávaní.

   Jednání se zájemcem budou i nadále pokračovat a vedení města má zájem o navázání spolupráce. Majetkový odbor má za úkol nechat zpracovat nový posudek ceny objektu a dále se bude se zájemci o koupi jednat.

   Volyňka – jedná se o česko–anglickou základní školu zařazenou v rejstříku škol MŠMT. Škola patří mezi rodinné a malotřídní s důrazem na rozšířenou výuku anglického jazyka.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist