Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Městské muzeum ve Volyni zve návštěvníky v měsíci lednu

 VOLYNĚ - 13. ledna 2018 - 15:65 - Co připravilo Městské muzeum ve Volyni pro své návštěvníky do konce prvního měsíce nového roku? Podívejte se s námi.

 Z redakční pošty: Městské muzeum Volyně

www.dre-kon.cz   

po celý leden, VÝSTAVA – TVRZ
POCTIVÉ C. K. ČASY VE VOLYNI
Vybrané nejstarší a unikátní volyňské fotografie z doby rakousko-uherského mocnářství a jejich drobné dobové příběhy. Prodloužená výstava potrvá až do 3. února 2017.

po celý leden, VÝSTAVA – TVRZ
C. K. VÁNOCE
Vánoční výstava v prodloužené fotografické výstavě Poctivé c. k. časy ve Volyni. Střípky atmosféry volyňských Vánoc před první světovou válkou. Výstava potrvá až do 3. února 2018.

po celý leden, VÝSTAVA – GALERIE NA SHLEDANOU
JIŘÍ PŘÍHODA – PREBYZANTINUM
Architektonicko-sochařská intervence preBYZANTINUM sochaře (*1966) monumentálních prostorových objektů, dnes už spíše malých architektur, momentálně žijícího v USA. Do jeho soch můžeme vstupovat skoro jako do domu, vizuální zážitek kostelních kleneb se dostaví. Ve Volyni zaklenul vnitřní vestavbu a uvnitř vytvořil iluzi fresek.

po celý leden, VÝSTAVA – TVRZ
HLÍNA & SÁDRA
Restaurované kusy ze sbírky keramiky Městského muzea ve Volyni. Od raného středověku až po 20. století. Hrnčina, kamenina, bělnina, fajáns, porcelán, kachle, umělecká plastika, cihelné zboží. Představení specializovaného restaurátorského pracoviště volyňského muzea. Výstava potrvá až do 31. března 2018.

po celý leden, VÝSTAVA – GALERIE NA SHLEDANOU
JAKUB HOŠEK – ARMED WITH A BRICK
Absolvent malířského ateliéru Vladimíra Skrepla na pražské AVU. Malíř, kurátor komunitního prostoru A.M.180, hudební producent festivalu Creepy Teepee. Abstraktní malba, ovlivněná současným komiksem a estetikou klubové scény a velkoměsta. Pracuje s nápisy, texty, rozvíjí i prostor
postupným vršením svých pláten do komplikovaných tvarů. Malba na vnitřní zdi galerie a instalace. Výstava potrvá až do 31. března 2018.

po celý leden, VÝSTAVA – TVRZ
ŘEZ STAROU SBÍRKOU
Výběr různorodých předmětů, které se dostaly do volyňských muzejních sbírek v období od prvopočátků existence muzea až do roku 1959. Někdejší zajímavé akvizice, rozsáhlejší soubory a jednotliví dárci. Výstava potrvá až do 30. dubna 2018.

po celý leden, EXPOZICE – TVRZ
LIDOVÝ MALOVANÝ NÁBYTEK V POŠUMAVÍ
Fenomén lidového malovaného nábytku v Pošumaví v 18. a 19. století z nových badatelských pohledů. Dlouhodobá proměnlivá expozice v nově otevřeném prostoru.

po celý leden, EXPOZICE – STARÁ RADNICE
RENESANČNÍ A BAROKNÍ VOLYNĚ
Nová dlouhodobá expozice v autentických prostorách staré renesanční radnice. Strakoničtí johanité i svatovítští probošti pěkně pospolu. Střípky a nitky regionálních příběhů 16. až 18. století.

Změna programu vyhrazena.

Jednotlivé prostory:
TVRZ – Školní 744, Volyně
GALERIE NA SHLEDANOU – hřbitov Malsička
STARÁ RADNICE – nám. Svobody 1, Volyně

MĚSTSKÉ MUZEUM VE VOLYNI
Školní 744 – tvrz, 387 01 Volyně
Tel.: 383 372 481, 606 636 908
E-mail: info@muzeum-volyne.cz
Web: www.muzeum-volyne.cz
Otevřeno: pondělí až pátek 9–17 hod., sobota 11–17 hod.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist