Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Přednostní byl úklid po vichřici na lesních cestách a pěšinách

 STRAKONICE - 8. listopadu 2017 - 15:22 - Očekávaná větrná kalamita v neděli 29. října město Strakonice ušetřila. S předstihem byli občané informováni dostupnými sdělovacími kanály podle instrukcí z Českého hydrometeorologického úřadu o hrozícím nebezpečí vyvolaném silnými poryvy větru. 

 Z redakční pošty: Markéta Bučoková, PR a tisková mluvčí, radnice Strakonice

www.dre-kon.cz   

   Ačkoliv se vítr o síle vyšší než 114 km/hod, která se značně přibližuje síle orkánu, prohnal jihem Čech, samotné město Strakonice bylo naštěstí ničivým živlem zasaženo jen minimálně. Podle vyjádření Městské policie Strakonice došlo jen k minimálním škodám, jejichž následky nebyly nijak fatální.

   Hasičský záchranný sbor zaznamenal zhruba 70 událostí bez vážnějších následků. Pracovník odboru životního prostředí během pondělí 30. října prošel celé město, především parky a jejich okolí, a důkladně prověřil stav stromů. Až na drobné výjimky nebylo shledáno žádné zásadní poškození stromů. Na Podskalí se nacházel jeden zaklíněný strom, který bylo  nezbytné odklidit, jinak byla situace stabilizovaná.

   V lesních porostech došlo k poškození zhruba 300 m3 dřevní hmoty. Její zpracování bude zahájeno v co nejkratší době. Přednostně budou odstraněny stromy na cestách a pěšinách sloužící návštěvníkům lesa. Současně se zpracováním větrné kalamity bude v lesních porostech probíhat vyhledávání a zpracování stromů napadených lýkožroutem smrkovým (odhad 50-100 m3).

   „Žádáme veřejnost o pochopení a zároveň o opatrnost při procházkách v místech, kde se nachází zejména vývraty a zavěšené stromy“, sděloval revírník LČR LS Vodňany ing. Roman Nejdl.

   Starosta města Břetislav Hrdlička vyjádřil poděkování jednotlivým složkám integrovaného záchranného systému, ale také občanům, kteří včas informovali o jednotlivých událostech, a také sami přispěli k jejich odstranění vlastními silami.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist