Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Místostarosta Strakonic skončil, nahradil ho radní Josef Štrébl 

 STRAKONICE - 6. listopadu 2017 - 11:17 - Na 20. jednání Zastupitelstva města Strakonic dne 1. listopadu došlo k odvolání stávajícího místostarosty města Milana Jungvirta z funkce. Ve funkci prvního místostarosty jej nahradil radní a člen hnutí Volba pro město Josef Štrébl. Ten pozici převzal s okamžitou platností.

 Z redakční pošty: Markéta Bučoková, PR, radnice Strakonice

www.dre-kon.cz   

   Další změnou oproti stávajícímu stavu byla volba druhého neuvolněného místostarosty. Funkci bude po volbě zastávat člen hnutí Strakonická Veřejnost Rudolf Oberfalcer.

   Zastupitelstvo města Strakonic odvolalo z pozice místostarosty Milana Jungvirta pro dlouhotrvající nefunkční komunikaci, podporovanou mezerou v zákoně (starosta dle zákona není nadřízeným místostarosty, kterého úkoluje jen rada či zastupitelstvo).

   Zastupitelstvo města na návrh starosty Hrdličky zvolilo na pozici prvního místostarosty Josefa Štrébla ze sdružení Volba pro město. Nově bude obsazena pozice i druhého - tentokrát však neuvolněného - místostarosty, kterou bude vykonávat Rudolf Oberfalcer ze sdružení Strakonická Veřejnost.

   Vzhledem ke skutečnosti, že Josef Štrébl byl doposud členem Rady města Strakonic, byla jeho pozice obsazena Pavlem Zachem ze sdružení Strakonická Veřejnost. Tím byl počet členů rady města doplněn na stávajících sedm členů.

   „Po více než dvouleté pauze, kdy město Strakonice mělo pouze jednoho místostarostu, se ukázalo, že pro město s rozsahem, jakým Strakonice jsou, je nezbytné, aby byly obsazeny obě pozice místostarostů,“ zdůraznil na jednání zastupitelstva města starosta Hrdlička.
„Děkuji Milanu Jungvirtovi za dosavadní odvedenou práci a přeji mu hodně osobních i profesních úspěchů,“ doplnil prohlášení Břetislav Hrdlička.

   Vedení města v novém složení začalo pracovat od 2. listopadu.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist