Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Na co se ještě v září vypravit do Městského muzea ve Volyni

 VOLYNĚ - 15. září 2017 - 11:04 - Devátý měsíc roku je v polovině, ale přesto Městské muzeum ve Volyni nabízí i pro zbytek září zajímavé pořady.

 Z redakční pošty: Městské muzeum Volyně

www.dre-kon.cz   

pátek 15. září od 17 hodin, HISTORIE – TVRZ
POKOUTNÍ KRUH PRÁCHEŇSKÉ VLASTIVĚDY – KNAP ŘEMESLA SOUKENICKÉHO
Další z pravidelných setkání zájemců o vlastivědu a historii širšího Prácheňského kraje ve volyňském koutě. Téma večera: Soukenictví v regionu od středověku až do 19. století, v podrobnějším pohledu především města Strakonice a Volyně.

… až do 15. září - VÝSTAVA – GALERIE NA SHLEDANOU
VENDULA CHALÁNKOVÁ – TO VÍŠ, ONI TAM NALÍTAJÓ

Malířka a ilustrátorka Vendula Chalánková velmi ráda poslouchá rozhovory v MHD nebo maluje solární panely. V Čechách i na Moravě platí za nejvtipnější umělkyni. Maluje komiksy a zajímá se o staré šanony. Přestože je věřící, snaží se především o co nejcivilnější projev, neboť věří, že duchovní věci jsou intimní a do umění nepatří.

neděle 17. září od 8 hodin, HISTORIE – VLASTIVĚDNÝ VÝLET
MÍSTA V KRAJI – MAKAROV
Vlastivědný pěší výlet do Makarova a jeho okolí. Cestou komentáře historické i jiné. Pěší trasa kolem 18 km. Zpátky vlakem ze Strakonic nebo Radošovic.

čtvrtek 21. září od 20 hodin, KONCERT – TVRZ
SHE OWL

Duo ze San Franciska, nyní usazené v německém Lipsku, tvořené italskou rodačkou Jolandou a jejím partnerem Demianem. A protože tihle dva jsou partnery nejen hudebními, promítá se jejich vztah i do tvorby, která je jakousi intimní zpovědí. Živelnost střídaná stezkami jdoucími až na dřeň. Oslava přírody, přemítání nad hloubkou duše a návrat ke kořenům. Web: www.she-owl.com, písně: https://sheowl.bandcamp.com.

... až do 24. září, VÝSTAVA – TVRZ
ALOIS BOHÁČ – VODNÍCI A ŽÁBY

Vodnická idyla od Volyňky. Navíc žáby a další vodní tvorové. Výběr z fantaskní tvorby Aloise Boháče. Oleje, kresby, studie. O pár chvil prodloužená výstava.

sobota 30. září od 15 hodin, VERNISÁŽ VÝSTAVY – GALERIE NA SHLEDANOU
JAKUB HOŠEK

Absolvent malířského ateliéru Vladimíra Skrepla na pražské AVU. Malíř, kurátor komunitního prostoru A.M.180, hudební producent festivalu Creepy Teepee. Abstraktní malba, ovlivněná současným komiksem a estetikou klubové scény a velkoměsta. Pracuje s nápisy, texty, rozvíjí i prostor
postupným vršením svých pláten do komplikovaných tvarů. Malba na vnitřní zdi galerie a instalace.

... až do 30. září, VÝSTAVA – TVRZ
PŘÁTELŮM BZUKOTU VČEL

Stodesáté výročí založení Včelařského spolku pro Pošumaví se sídlem ve Volyni. Historie místního včelařství od dob nejstarších až do současnosti.

po celé září, VÝSTAVA – TVRZ
PŘÍRŮSTKY 2013–2016

Reprezentativní výstavní výběr z různorodých předmětů získaných do sbírek Městského muzea ve Volyni v letech 2013 až 2016. O více chvil prodloužená přírůstková výstava.

po celé září, VÝSTAVA – GALERIE NA SHLEDANOU
JIŘÍ PŘÍHODA – PREBYZANTINUM

Architektonicko-sochařská intervence preBYZANTINUM sochaře (*1966) monumentálních prostorových objektů, dnes už spíše malých architektur, momentálně žijícího v USA. Do jeho soch můžeme vstupovat skoro jako do domu, vizuální zážitek kostelních kleneb se dostaví. Ve Volyni zaklene vnitřní vestavbu a uvnitř vytvoří iluzi fresek, kterou zrealizují zkušení malíři filmových kulis. Výstava potrvá po celý rok 2017.

po celé září, EXPOZICE – TVRZ
LIDOVÝ MALOVANÝ NÁBYTEK V POŠUMAVÍ
Fenomén lidového malovaného nábytku v Pošumaví v 18. a 19. století z nových badatelských pohledů. Dlouhodobá proměnlivá expozice v nově otevřeném prostoru.

po celé září, EXPOZICE – STARÁ RADNICE
RENESANČNÍ A BAROKNÍ VOLYNĚ
Nová dlouhodobá expozice v autentických prostorách staré renesanční radnice. Strakoničtí johanité i svatovítští probošti pěkně pospolu. Střípky a nitky regionálních příběhů 16. až 18. století.

Změna programu vyhrazena.

Jednotlivé prostory:
TVRZ – Školní 744, Volyně
GALERIE NA SHLEDANOU – hřbitov Malsička
STARÁ RADNICE – nám. Svobody 1, Volyně

MĚSTSKÉ MUZEUM VE VOLYNI
Školní 744 – tvrz, 387 01 Volyně
Tel.: 383 372 481, 606 636 908
E-mail: info@muzeum-volyne.cz
Web: www.muzeum-volyne.cz
Otevřeno: úterý až neděle 9–17 hod.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist