Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Strakonická nemocnice vám nabídne specializované vyšetření

 STRAKONICE - 15. září 2017 - 10:45 - V rámci Světového týdne idiopatické plicní fibrózy nabídne ve středu 20. září Nemocnice Strakonice v plicní ambulanci specializované pneumologické vyšetření.

 Z redakční pošty: Iva Nováková, tisková mluvčí, Jihočeské nemocnice, a. s.

www.dre-kon.cz   

   Nemocnice Strakonice se tak připojí ke Světovému týdnu idiopatické plicní fibrózy. Zájemcům bude provedeno vyšetření plicních funkcí a skiagram hrudníku s následnou konzultací u lékaře.

   Idiopatická plicní fibróza je onemocnění nejasné příčiny, při kterém dochází k postupné přestavbě jemné struktury plicní tkáně na vazivo. Jde o onemocnění převážně vyššího věku, které se nejčastěji projevuje námahovou dušností nebo kašlem.

   „Pacient se zadýchá při chůzi do kopce či schodů, při pokročilém onemocnění ale může mít pocit nedostatku vzduchu také při běžných denních činnostech, chůzi po rovině nebo i v klidu. Častá je únava, nevýkonnost a někdy též hubnutí,“ vysvětlila primářka Plicního oddělení Nemocnice Strakonice Alena Dvořáková.

   Včasné odhalení tohoto relativně vzácného onemocnění přispívá k lepší prognóze pacientů díky možnosti zahájení terapie novými léčivými přípravky, které zpomalují progresi onemocnění.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist