Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 BAVOROV: Rozmarné letní počasí prověřilo hasiče, ale i děti

 BAVOROV - 13. září 2017 - 7:54 - O poslední prázdninové sobotě vyrazilo 12 družstev dobrovolných hasičů do Bavorova, aby si hasiči i hasičky změřili síly v zápolení v požárním útoku o Pohár starosty města.

 Z redakční pošty: Renata Fencová, Bavorov

www.dre-kon.cz   

   Obvyklý úvodní nástup a zopakování sportovních pravidel zahájily celou akci. Poté se družstva i příchozí diváci rozmístili okolo vymezeného prostoru bavorovské "žabárny" a napjatě sledovali aktuálně běžící skupinu i spravedlivou časomíru.

   Sedm mužstev a pět skupin žen se při soutěži zahřálo nejen během, ale i sálajícími slunečními paprsky. Parné odpoledne se pro zápolení ukázalo jako skutečně náročné, a tak oproti předešlým rokům zamíchalo i s pořadím na stupních vítězů.

   Borci z Litochovic si vysloužili první místo, druhé bylo mužstvo místních a třetí příčku obsadili Čichtičtí. Ženstva si umístění na stupních vítězů rozdělila od zlatých až po bronz následovně: Písecká Smoleč, Pohorovice – Kloub, Předslavice. Oceněné skupiny převzaly poháry z rukou organizátorů, zasloužené odměny však dostali i ostatní.

   Zatímco si dospělí užili při soutěžích sluníčka, týden nato se na stejném místě při loučení s prázdninami naopak mnozí třásli zimou. Bavorovští hasiči zde tradičně uspořádali odpolední sportovní akci pro děti, desítku disciplín však kvůli vydatnému dešti někteří z 24 soutěžících ve věku 2,5 až 13 let nestačili splnit.

   I přes oblečené pláštěnky a nazuté holínky a mnohdy i maminkami nad dětmi držené deštníky se ratolesti brzy zmáčely tak, že bylo nutné celý připravený program změnit na "mokrou variantu“ v budově hasičárny. Oblíbená "židličkovaná", cílení míčku do branky, soutěž v malování i pojídání báječných koláčů na čas malé sportovce i přes nepřízeň počasí zcela uspokojily. K radosti přispěly samozřejmě také dárky od sponzorů a sladké odměny. Snad bude příště počasí milosrdnější…

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist