Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 FOTO: První jihočeské parkourové hřiště otevřeli ve Volarech

 VOLARY/STRAKONICE - 10. září 2017 - 16:18 - Parkourové hřiště ve Volarech je první svého druhu v celém Jihočeském kraji. Jeho otevření se uskutečnilo v pondělí 4. září za velké účasti veřejnosti a zejména dětí.

 Text a foto: Ladislav Beran pro STRAKONICKOnews.cz

www.dre-kon.cz   

   Starostka města Martina Pospíšilová přivítala všechny přítomné a poděkovala za krásnou účast. Představila zástupce firmy ONYX WOOD Jana Bicana. Uvedla, že před prázdninami si dali na radnici slib, že hřiště bude po jejich skončení hotové, a slova se stala skutkem. Hřiště vybudovala prachatická firma ONYX WOOD a celé jej zaplatilo Město Volary ze svého rozpočtu.

   Poté Jan Bican hřiště představil. V úvodu řekl, že tak velký zájem nečekal, a uvedl dva borce - Radka Keclíka a Ondru Rapffaela, kteří předvedli, jaké triky se dají na hřišti provádět a jak jej využívat.

   Jednotlivé využití překážek je zobrazeno na panelu, kde jsou cviky znázorněny a zejména přes chytrý telefon a QR kód se zobrazí celá sestava a to, co se na jednotlivých překážkách cvičí. Jde o sestavy zajímavých prvků a hřiště může využít prakticky každý.

   Po úvodních slovech přestřihla starostka Martina Pospíšilová spolu s Janem Bicanem pásku a hřiště tak společně uvedli do provozu.
Pak následovala ukázka zmíněných borců a byly to triky, při kterých se tajil dech. Oběma mladým mužům se dostalo velkého aplausu a po jejich ukázce následoval trénink, který pro děti Ondra a Radek připravili. Škoda, jen, že počasí vše zkrátilo, neboť silná dešťová překážka neumožnila využít všechny překážky.

   Važme si toho, že jsme v Jižních Čechách první a že zde je taková atrakce, která slouží všem, podotýkám všem. Chci věřit tomu, že ho nenavštíví pan Vandal, jako hřiště, tedy posilovnu pod širým nebem u plaveckého bazénu. Zde okamžitě po instalaci přišel právě tento Ničema, zničil nejen omítku na plaveckém bazénu, ale poškodil i posilovací stroje a hlavně zlikvidoval tak potřebné QR kódy. Opatrujme si toto hřiště a buďme k němu pokorní, slušní a hlavně nenechme si ho zničit!

   Součástí akce byla veřejná sbírka pro zraněného sportovce Štefana Kanaloše. Výtěžek bude použit pro automobil, který je upraven pro vozíčkáře.

   "Nápad vznikl ve Francii, kde hasič Bell vymyslel zajímavý parkour. Chtěl vytvořit prvky pro pohyb a balanc při využití výškových prostor. To se mu podařilo a stvořil zajímavý parkour. Ke cvičení a využití hřiště vedl i svého syna Davida. Ten potom jednotlivé prvky pojmenoval a spolu s dalšími je začali využívat pro zlepšení své fyzické kondice a následně je dokázali přenést k využití pro širokou veřejnost," řekl jeden z borců, Radek Keclík.

   Hřiště má velkou výhodu, že je pro každého a prakticky pro všechny věkové kategorie. Dnes ve Francii, ale i u nás, tato hřiště využívají jak profesonálové, tak amatérští sportovci i široká veřejnost, která má chuť si zacvičit a proběhnout se.

   Hřiště je bezpečné, ale samozřejmě je potřeba uzpůsobit trénink svým schopnostem. To, co předvedli oba kluci při jeho otevření, bylo určitě nádherné, ale ne každý to musí hned zvládnout. Tak vítejte na parkourovém hřišti ve Volarech, ať jste odkudkoliv!

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist