Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Kulturní oživení města na soutoku řek: Strakonice nejen sobě

 STRAKONICE - 15. září 2017 - 10:00 - Konec minulého měsíce srpna byl ve znamení Slavností 650 let města Strakonic. Na ně brzy naváže multižánrový festival Strakonice nejen sobě. Ten začne v pátek 15. září.

 Z redakční pošty: Josef Němec, PR Strakonice nejen sobě

www.dre-kon.cz   

   Minulého ročníku se zúčastnilo 600 účinkujících, včetně 76 souborů, kteří vystoupili na 22 scénách po celém městě, a více než 4 000 návštěvníků, kteří si jej nenechali ujít. Snahy organizátorů uspořádat něco pro stmelení lidí a oživení zdejší kultury nezůstaly bez povšimnutí. Strakonice nejen sobě získalo cenu za 1. místo v kategorii „Akce roku“ v anketě Strakonická Grammy 2015 a titul „Významný počin roku“ od Jihočeské hospodářské komory.

   Letošní druhý ročník se pokusí navázat na předchozí úspěch a věří, že si jej lidé i jeho účastníci užijí. Těšit se můžou hned v pátek 15. září na několik novinek, a to na vernisáž „Galerie ve výlohách Fest Art“, na vodní fontánu pod hradem i oficiální zahájení tančírnou u restaurace Zavadilka. A to není zdaleka všechno.

   Jednotlivé sekce mají na starosti dobrovolníci a nadšenci, kteří sami aktivně pracují v oblasti kultury po celý rok. Jedním z nich je muzikant, amatérský herec a moderátor Štěpán Klučka, který prozradil něco o chystané hudební scéně, o kterou návštěvníci ani tentokrát nepřijdou.

Na co se tentokrát mohou diváci těšit?

Především na rozmanitý program rozprostřený po celém městě. Nepůjde o nic megalomanského s centrem dění v jednom místě, ale o více menších scén, kdy si každý divák po nahlédnutí do programu přijde na své. Žánrové rozpětí festivalu nezná limitů, od alternativního folku a pěveckých sborů až k pořádné decibelové náloži ortodoxního punku, to vše diváka obveselí svými decibely.

Můžeš být konkrétnější?
Největším tahákem určitě bude Charlie Band, který doprovází i známé české hvězdy hudebního nebe, jako například Helenu Vondráčkovou. Právě s ním bude vystupovat zpěvák Jirka Hebík z velmi známé českobudějovické kapely HE band. Takže to bude zase něco nového a jistě nezapomenutelného. Opomenout nesmím ani množství strakonických a píseckých kapel – Herdek Filek, Z Ničeho Nic, ale také další hvězdy, jako Black Boy nebo legendární Meteor. Prostě boží atmosféra, která potěší každé srdce.

Kde všude se dočkáme hudební scény?

Hudbou opět ožije celé město. Hrad, kemp Podskalí, Malé náměstí, park, tržnice, Ostrov u starého Fezka, Restaurace u Zborova a další malebná místa Strakonic. Lidé uslyší celou řadu kapel...

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist