Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Šmidingerova knihovna: Setkání s D. Peškem a R. Rielbauchem

 STRAKONICE - 16. srpna 2017 - 10:20 - Výstavu „Hledám pevný bod“ hostí během srpna vstupní hala Šmidingerovy knihovny Strakonice. V oddělení pro dospělé se tu potkáte s básněmi strakonického rodáka Dalibora Peška a výtvarnými pracemi Rudolfa Rielbaucha. Výstava je k vidění od 2. do 28. srpna v otevírací době knihovny.

 Z redakční pošty: Ivana Jonová, Šmidingerova knihovna Strakonice

www.dre-kon.cz   

    Výstava zaujme jistě nejen ty, kteří si pana Dalibora Peška pamatují. Takto na něho vzpomíná paní Zdena Skalická: „V letošním srpnu to bude dvacet let, co už Dalibor Pešek mezi námi není, přesto si poměrně přesně vybavuji jeho bílou hřívu vlasů, upřímné a moudré oči. Jsem moc ráda, že jsem měla možnost poznat opravdu dobrého člověka s obrovskou škálou zájmů a schopností vidět a pojmenovat prostými slovy podstatu věcí a jevů. Je mi ctí, že jsem ho mohla považovat za svého přítele. Vím, že přátelství patřilo k hodnotám, kterých si cenil nejvíce.“



   Panu Daliboru Peškovi bude věnován i listopadový Vícehlas: Dne 13. listopadu 2017 na něho mimo jiné zavzpomíná jeho manželka, paní Vlastimila Pešková. Vystihla ho těmito slovy: „I po dvaceti letech zůstává Dalibor Pešek v mé mysli jako člověk, který si osvojil vzácné lidské vlastnosti a jim podřídil veškeré své konání. Zasvětil se pravdě a odolal nástrahám i pokušením, přesto, že to byl boj se sebou samým i s okolím. Byl oporou a rádcem. Obdivoval přírodu a svůj rodný kraj měl hluboko ve svém srdci. Byl obětavým přítelem, šlechetným člověkem. Přesto, že vyznával krásu strojařiny, celým životem jej provázela věrná přítelkyně Múza Poezie a v jeho básních je obsažen celý život, náš svět a poznání toho, že ...i sestup z vrcholu života je úžasný, s plným srdcem radostí a žalů, že by víc ani neuneslo."

UVAŽUJI JESTLI STÁRNE DUŠE

Jestliže stárne
tak určitě krásní ten paprsek
zprohýbaný láskou
štěstím
a hořem

Dalibor Pešek
Ze sbírky „Klaunská mše“

Autor obrazu: Rudolf Riedlbauch

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist