Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Výstava pro přátele bzukotu včel ve Volyni stále pokračuje

 VOLYNĚ - 19. července 2017 - 10:49 - Nemám to na Strakonicko z Vimperka daleko, tak tam občas nějakou akci navštívím. Udělal jsem dobře, že jsem se vypravil už o první červnové sobotě do tvrze ve Volyni. Otevírala se tam totiž výstava Přátelům bzukotu včel. Potrvá tam až do konce září.

 Z redakční pošty: Jaroslav Hais, Volyně a Vimperk

www.dre-kon.cz   

   Výstava v muzejních prostorách volyňské tvrze je věnována 110. výročí založení Včelařského spolku pro Pošumaví se sídlem ve Volyni. Vernisáž zahájil a o historii včelařů v regionu promluvil ředitel Městského muzea ve Volyni Karel Skalický. Po jeho úvodním slovu přítomné pozdravil a s expozicí seznámil místopředseda včelařského spolku František Bláha. Program vernisáže byl proložen "polétavými" písněmi, které zahráli Pavel a Kateřina Srnkovi.

   Při vernisáži se vzpomínalo už na včelařskou činnost před založením spolku. Patřily k ní i včelařské kurzy při Zimní hospodářské škole ve Volyni. Na vystavených fotografiích a exponátech byl také připomenut začátek 20. století, a to včelaření v klátech v Milodráži, a včelařka Karolína Zábranská z počátku 20. století. Jen pro pořádek - klát je ležatý, nehybný úl. Dále pak byl jmenován místní obchodník Hynek Votava, který byl jedním z vynálezců medometu a svůj typ medometu prodal firmě pana Švarce v Kolči, který medomety vyráběl.

   Místní včelaři si letos také připomínají další výročí, a to 120 let od založení místního včelařského odboru, o čemž a mnohém dalším z historie místního včelařství se mohou návštěvníci dočíst na výstavě. Už její vernisáž byla úspěšná. Svědčila o tom hojná návštěvnost a zájem přítomných také o následnou volnou prohlídku výstavy. Kromě vystavených exponátů bylo možné vidět stáčení medu a ochutnat pochutiny z medu.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist