Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Strakonice podpořily 25. akademii handicapovaných plavců

 STRAKONICE - 19. července 2017 - 10:17 - Starosta města Břetislav Hrdlička přivítal účastníky Plavecké akademie bez barier na jejím 25. ročníku ve Strakonicích. Město Strakonice sportovce podpořilo hodnotnými cenami pro vítěze jednotlivých soutěží.

 Z redakční pošty: Markéta Bučoková, mluvčí strakonické radnice

www.dre-kon.cz   

   Celkem 144 plavců všech věkových kategorií se v rámci letošního, již 25. ročníku, účastní Plavecké akademie bez bariér. Strakonice jsou jedním z mála míst v republice, která vyhovují po všech stránkách hendikepovaným plavcům, kteří se zde mohou intenzivně připravovat na vrcholné soutěže.

   Starosta města Břetislav Hrdlička se v pátek 14. července zúčastnil zahájení závěrečných závodů prvního bloku účastníků akademie.
V úvodní řeči přivítal sportovce, a to zcela netradičním způsobem. Navázal totiž na úvodní píseň Jana Nevrkly (trenér a zakladatel programu) Plavu si, ani nevím jak, který v rytmu této písně představil celý tým pořadatelů, program dne a následně předal slovo starostovi města. Ten v rytmu písně pokračoval, přivítal sportovce ve Strakonicích a popřál jim hodně úspěchů jak na poli sportu, tak v osobním životě. Za netradiční přivítání sklidil obrovský aplaus všech zúčastněných.

   Poté krátce pohovořil se čtyřnásobným paralympijským vítězem Martinem Kovářem o skvělých podmínkách, které strakonický plavecký areál Na Křemelce hendikepovaným sportovcům nabízí. Město Strakonice podpořilo soutěž hendikepovaných plavců hodnotnými cenami pro první tři vítězná místa všech plaveckých věkových kategorií.

   „Lidé s hendikepem a životní silou, která jim brání vzdát se svých ideálů, mají můj nejhlubší obdiv. Jsem hrdý na to, že naše město může nabídnout těmto lidem zázemí a že se k nám stále vracejí. Což dokládá již 25. ročník plavecké akademie ve Strakonicích,“ dodal na závěr starosta města Břetislav Hrdlička.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist