Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Ve volyňské Galerii Na shledanou je výstava o životě a smrti

 VOLYNĚ - 18. července 2017 - 9:41 - To víš, oni tam nalítajó - tak se jmenuje výstava malířky a ilustrátorky Venduly Chalánkové. VGalerii Na shledanou ve Volyni byla otevřena 1. července. Je o životě a smrti ve světle a potrvá tu do 15. září.

 Z redakční pošty: Jan Freiberg, kurátor Galerie Na shledanou

www.dre-kon.cz   

   Vendula Chalánková (ročník 1981) je malířka a ilustrátorka, která velmi ráda poslouchá rozhovory v MHD. Když maluje, tak třeba solární panely, břízy nebo elektrospotřebiče. V Čechách i na Moravě platí za nejvtipnější umělkyni. Svůj humor projevuje v malbách nebo v komiksech, kde jako libreto používá odposlechnuté hovory nebo převzaté texty.

   Na náš svět vezdejší reaguje výtvarnou zkratkou naivismu a hyperrealismu a dětským pohledem odhaluje blamáž, které říkáme realita. Přestože je věřící, snaží se především o co nejcivilnější projev, neboť věří, ze duchovní věci jsou intimní a do umění nepatří.

   V Galerii Na shledanou si pro návštěvníky přichystala překvapení na stropě. Co to může být? Inu, to můžete sami zjistit. Stejně jako to, co tu leží na katafalku...

   V Galerii Na shledanou navazují výstavy doslova jedna na druhou. Práce Venduly Chalánkové sousedí s výstavou Jiřího Příhody, která navázala na vestavbu od Norberta Schmidta. Příhodova instalace potrvá do konce května 2018, poté bude k dispozici dalšímu rezidentovi Galerie Na shledanou jako místo pro nástropní malbu.

   Na vnějších zdech Galerie Na shledanou si můžete prohlédnout vybrané malby z Tryzny za vakovlka. Zahradnická intervence Rostliny a jejich moci Jakuba Frydrýška na jižní terase galerie čeká na rekonstrukci. Na sklech galerie uvidíte siluety dravců od Jana Pražana, které galerie prodává jako ekologický design.

   Galerie Na shledanou vyvinula vlastní virtuální realitu, prozatím ji prezentuje na speciálních akcích, naposledy v Berlíně na Czech innovation festivalu, od července 2017 bude pravidelně zpřístupňována veřejnosti v pražské kanceláři Galerie Na shledanou.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist