Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Katovickou čeká jiná budoucnost, město dává vytvořit studii

 STRAKONICE - 14. července 2017 - 23:27 - Rada města na svém jednání dne 28. června souhlasila s uzavřením smlouvy o dílo týkající se zhotovení dopravně – urbanistické studie komunikace Katovická ve Strakonicích.

 Z redakční pošty: Markéta Bučková, tisková mluvčí, radnice Strakonice

www.dre-kon.cz   

   Ve chvíli, kdy bude dokončen severní dopravní půloblouk, odklánějící velkou část tranzitní dopravy mimo centrum města, pozbyde čtyřproudá komunikace Katovická své důležitosti. V této chvíli se jedná o silnici I. třídy. Na podzim příštího roku by ale přešla pod správu města Strakonice a stane se běžnou městskou komunikací.

   V souvislosti s touto změnou se uvažuje o jejím dalším využití. Proto byly osloveny architektonické kanceláře s výzvou na zhotovení výše jmenované studie, která by měla řešit jak novou podobu komunikace, například zakomponováním zelených prvků, tak její dopravní funkčnost, která s sebou nese i nové možnosti parkování.

   Z vyhodnocených nabídek veřejné zakázky vyšla vítězně společnost STA, projektový ateliér, v.o.s. Strakonice, která splnila hodnotící kritéria, kterými byla celková nabídková cena studie a získané zkušenosti s realizovanými zakázkami obdobného charakteru.

   Nespornou výhodou je místo působení projektového ateliéru, jehož majitelé jako strakoničtí patrioté, znají problematiku města i dopravní poměry.

   Studie by měla být vyhotovena do konce letošního roku.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist