Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Do Bavorova za pivními tácky, retro hračkami i výtvarníky

 BAVOROV - 6. července 2017 - 15:39 - Letošní sezónní expozice v Síni tradic bavorovského Panského domu otevřela své brány. K původním písemným či obrazovým materiálům z historie Bavorova a jeho okolí letos přibyla výstava obrazů a dalších děl tří bavorovských výtvarníků, soubor pivních tácků a retro hračky z místních domácností.

 Z redakční pošty: Renata Fencová, Bavorov

www.dre-kon.cz   

   Paní Zdeňka Beránková ráda malovala a kreslila už od dětství. Při pohledu na její obrazy provedené pastelkami, akrylovými barvami i technikou zvanou enkaustika se s návštěvníky ráda podělí o energii, kterou čerpá hlavně z přírody.

   Kresbou a malbou se zabývá i František Hajdekr, který se po studiích výtvarného oboru věnuje také řezbářství a kamenosochařství. Jeho rozměrné obrazy hosty upoutají zajímavými náměty i dokonalým laděním barev.

   Výtvarná tvorba Daniela Jandy se od předchozích odlišuje, neboť zde autor prezentuje uměleckou fotografii a 3D lentikulární počítačovou grafiku, kterým se v současné době věnuje profesně. Tyto moderní zajímavé techniky si jistě najdou mnoho obdivovatelů.

   Další část nové expozice potěší dospělé, zvláště milovníky zlatavého moku. Pohled na pivní tácky ze sbírky pana Miroslava Vlčka jistě vyvolá mnohé vzpomínky. Je to však pouze malý díl celé série z Čech i zahraničí, kterou pan Vlček rád rozšiřuje i díky suvenýrům z cest svých příbuzných a přátel.

   Třetí část letošní výstavy udělá radost malým i velkým. Hračky z mládí či dětství nás přenesou o více či méně roků zpět. Co si v 50. nebo 70. letech přály k narozeninám československé děti? Kdo najde ve vitrínách zapomenuté dětství v typických stavebnicích, vláčcích či gumových panenkách? Do světa pohody, radosti a zábavy Vás zavedeme díky ochotě 25 bavorovských rodin, které své poklady na letošní sezónu startující od 6.6. do výstavní síně zapůjčily. I když je dnešní dětský svět plný techniky, stále platí: "Kdo si hraje, nezlobí!"

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist