Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 OBRAZEM: Čarodějný slet s průvodem se v Bavorově se vydařil

 BAVOROV - 6. května 2017 - 11:58 -  Letošní Filipojakubské noci předcházelo skutečně aprílové počasí, které se však nakonec umoudřilo a umožnilo dětem i celým rodinám prožít v neděli příjemné chvíle při zdobení májky i čarodějnických soutěžích.

 Z redakční pošty: Renata Fencová, Bavorov

www.dre-kon.cz   

   Obvyklý slet u bavorovské základní školy odstartoval plánovanou akci ČSŽ Bavorov krášlením připravených březových májek, jehož se pod dohledem zkušených čarodějek ujal ježibabí potěr. Vztyčení a upevnění břízek opentlených pestrými krepákovými fábory pak převzaly ochotné ruce tatínků, a poté se celé procesí spořádaně přesunulo do areálu místního koupaliště, kde se odehrálo hlavní večerní dění.

   Tam se již početná skupina ještě rozrostla o nejletitější kouzelnice i jejich doprovod, mnozí tu kvůli chladnému větru přidali další vrstvu oblečení, a pak již následovalo opékání buřtíků a jiné doplňování energie díky službám zdejšího provozovatele. Nato byly zahájeny soutěže pro děti, ať už s čarodějnickou tématikou jako je slalom s koštětem nebo hledání pavouků a ostatního hmyzu, hody na cíl nebo rybkolov a oblíbená "židličkovaná".

   Velící babice vyzvaly kostýmované čarodějky i čaroděje k defilé s jejich společnicemi vyrobenými z papíru či textilu, aby se pak pod ostražitým dohledem členů SDH s kouzelnými mocnostmi zatočilo a byly upáleny na hranici. Definitivní tečkou za povedeným magickým podvečerem byl tradiční lampiónový průvod zšeřelým městem.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist