Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 OBRAZEM: Prvomájový průvod v Šipouně navštívil i Svatý otec

 ŠIPOUN - 6. května 2017 - 11:04 - Povedenou akci si mohou na konto  připsat osadníci ze Šipouna, který je částí městyse Strunkovice nad Blanicí na pomezí prachatického a strakonického okresu. Úderem 14. hodiny se na 1. máje vydal za zvučných pochodových tónů početný retro průvod složený z alegorických vozů i pěších účastníků. 

 Z redakční pošty: Renata Fencová, Šipoun

www.dre-kon.cz   

Po obou stranách cesty celou vsí bylo procesí notně povzbuzováno množstvím spoluobčanů i dalších diváků v civilu či přerostlými pionýry s mávátky v rukou. Vpředu průvodu rázně pochodovali komsomolci i zástupci ČSLA (Československé lidové armády) pod vedením samotného V. I. Lenina, aby střežili vzácného hosta v papamobilu - Svatého otce Francesca, jenž za doprovodu skupiny mnichů kynul a žehnal na všechny světové strany.

   Dále následovala přehlídka zemědělských vozidel různých značek, velikosti, stáří a účelu, třešničkou na dortu byl pohled na poslední vůz, kterým byla Škoda Felicia cabrio z roku 1961. Výzdoba alegorických vozů se neobešla bez dobových povzbudivých hesel, pestrých mávátek, ozdobených břízek a státních i sovětských vlajek. Na připojených valnících se vezli ti nejmladší budovatelé Šipouna i sličné hostesky, další přívěsy se pyšnily maketou sovětské rakety nejméně středního doletu či unikátní sbírkou neekologického odpadu.

   Na zaplněné návsi došlo také na zdravice zúčastněných politických i církevních pohlavárů, provolávání slávy Svátku práce a nakonec hlavně na společné posezení za zvuků šipounské kapely Mašinka.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist