Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 OBRAZEM: Na pochodu kolem Bavorova cestou necestou...

 BAVOROV - 4. května 2017 - 11:32 - Cestou necestou, kolem nekolem, suchem, mokřinou i sněhem se v sobotu 29. dubna vydalo 47 turistů vybavených obligátní sušenkou a balenou vodou na III. ročník jarního pochodu kolem Bavorova.

 Z redakční pošty: Text a foto - Renata Fencová, Bavorov

www.dre-kon.cz   

   Dvě cyklistky s malým turistou v sedačce, jedna malá chodkyně s odrážedlem, jedna ještě menší v kočárku a ten úplně nejmladší (1,5 roku) v závěsném nosítku spolu se všemi ostatními, a také pěti psy po vlastních vyrazili na okruh od bavorovského koupaliště přes Podhory a Svobodnou horu, skrz Bavorovské Svobodné Hory a okolo Rakovice zpět k místu startu.

   Celé rodiny s dětmi, místní, přespolní i chataři, se nenechali zastrašit předchozím proměnlivým až zimním počasím a trpělivě postupovali střídavě po žluté, zelené či červené turistické značce nebo po cestě označené fábory. Po páteční sněhové nadílce se počasí milosrdně umoudřilo, na cestách však chodcům kromě již jarně rozkvetlé přírody zanechalo rozbahněný terén i překážky v podobě ulámaných větví, které neunesly tíhu mokrého sněhu.

   Na trase, kterou tradičně vyznačil Aleš Dvořák, je čekaly čtyři neživé kontroly s částmi výroku a i když někteří poněkud sešli z cesty, nakonec se všem podařilo po 10 kilometrech dorazit do cíle s vyluštěným citátem: "Pokud nevíte, kam jdete, každá cesta vás tam zavede." Tam na příchozí čekal pamětní list a lízátko. Příští pochod se v Bavorově uskuteční v podzimních dnech.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist