Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 STRAKONICE: Malé pacienty navštívili znovu Zdravotní klauni

 STRAKONICE - 25. dubna 2017 - 10:36 - Po loňském úspěchu akce Turné plné smíchu Zdravotní klauni opět vyrazili rozdávat radost na místa, kam nemohou docházet pravidelně. Během čtyř dnů tak rozvezou smích a rozptýlení do osmi zařízení, kde potěší nemocné děti, osamělé seniory i pacienty LDN. Stejně jako vloni i letos zamířili do strakonické nemocnice, a stejně jako minule sklidili velký úspěch.

 Z redakční pošty: Kateřina Procházková, tisková mluvčí, Zdravotní klaun, o.p.s.

www.dre-kon.cz   

   Dětské oddělení nemocnice ve Strakonicích bylo první zastávkou celého Turné. V 9 hodin ráno tak do budovy vstupovala energii nabitá pětice klaunů ve složení – sestra Laděna Sladěná, sestra Kulhavá, doktorka Naprdová, sestra Kotrlá a doktor Vitamín. Funkce doprovodu klaunské skupiny se ujala vrchní sestra dětského oddělení paní Hana Furišová, která ocenila zejména to, že si návštěvu užily nejen děti, ale i jejich rodiče.

   Během bezmála tří hodin klauni navštívili lůžkové oddělení i odborné ambulance. Právě do ambulance za nimi přišli malí, ale vzácní diváci z dětské skupiny Srdíčko, a také Dětského centra Jihočeského kraje. Tančilo se, zpívalo, hrálo na ukulele, a bublifuky měly co dělat, aby uspokojily každého zájemce o vlastnoručně chycenou mýdlovou bublinu.

   Největší zábavou však nakonec bylo hledání myší, které tam samozřejmě doopravdy nebyly. To ovšem nezastavilo rozesmáté děti v jejich hledání, ani nepřesvědčilo naoko vyděšenou Zdravotní klaunku, sestru Naprdovou, aby slezla z bezpečí vysoké židle zpátky na zem. Proč také, když i díky tomu v tu chvíli jediné přítomné dítko nemyslelo na svou nemoc, bolístku, či obavu z vyšetření!

   V Centru péče o zrak zase úřadovala sestra Sladěná a doktor Vitamín, kteří si vzali do péče jednoho z čekajících tatínků a precizně se postarali, aby neměl dlouhou chvíli. „Jejich přítomnost zpříjemnila den nejen pacientům, ale i personálu. Budeme se těšit na další návštěvu,“ uvedla vrchní sestra oddělení Jiřina Janochová, která celé dění s úsměvem sledovala. Radost z návštěvy vyjádřil i ředitel nemocnice Tomáš Fiala, který si pohled na veselé pacienty své nemocnice také nemohl nechat ujít.

   I další zastávka na cestě Zdravotních klaunů bude patřit malým pacientům, ze Strakonic totiž míří rovnou do Dětské psychiatrické nemocnice v Opařanech.

   Zdravotní klaun, o. p. s., je nezisková organizace s mezinárodní působností, která již od roku 2001 přináší humor a radost hospitalizovaným dětem i geriatrickým pacientům. Přispívá tím ke zlepšení jejich psychického i celkového zdravotního stavu, a to prostřednictvím návštěv speciálně vyškolených Zdravotních klaunů. V současné době navštěvuje 86 Zdravotních klaunů pravidelně 64 nemocnic, sedm domovů pro seniory a jeden hospic. Zdravotní klaun je partnerem Red Noses International a členem European Federation of Hospital Clown Organizations.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist