Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Dudáctví a podoba spojují polské město Rawicz a Strakonice

 STRAKONICE - 14. dubna 2017 - 14:49 - Setkání polské delegace z města Rawicz s vedením města Strakonice se uskutečnilo ve dnech 4. a 5. dubna ve Strakonicích. Tématem jednání byla vzájemná spolupráce mezi územní a místní samosprávou obou měst v oblasti sociálních věcí, kultury a navázání partnerství měst.

 Z redakční pošty: Markéta Bučoková, PR, radnice Strakonice

www.dre-kon.cz   

   Za polskou stranu vedl jednání starosta města Grzegorz Kubicek, město Strakonice zastupoval místostarosta Milan Jungvirt. Vzhledem k tradici spojující oba subjekty, tedy dudáctví a podobnosti měst Rawicz a Strakonice, se představitelé na společném dvoudenním jednání dohodli na záměru partnerské spolupráce. Ta by se měla rozvíjet především na poli kultury a dále sociální oblasti.

   Představitelé obou měst se zabývali také otázkou integrace seniorů do společenského života. Zvažovali možnosti jak zapojit ve společných projektech seniory a mládež do akcí v obcích, a tím posílit postavení seniorů ve společnosti. Čerpat z jejich zkušeností, které by mohli předávat mladé generaci a společně tvořit zajímavé počiny.

   Stejně tak v oblasti kultury je možná vzájemná spolupráce, na které se dohodli za folklórní soubor Prácheňáček jeho vedoucí Jaroslav Bašta, ředitel MěKS František Christelbauer a za polskou kulturu její šéf Dariusz Taraszkiewicz a Michał Umławski, ředitel Nadace Dudziarz.eu a člen folklorní skupiny Wisieloki.

   Soubor Prácheňáček obdržel pozvání k účasti na Mezinárodním festivalu lidových muzik v Rawiczu, který se uskuteční 1. – 3. 9. 2017. O dalším vývoji společných projektů budeme průběžně informovat.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist