Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Strakonice bez bariér pro všechny. Aktivita, která má zelenou

 STRAKONICE - 11. února 2017 - 19:58 - Již v loňském roce zahájil starosta města Strakonic Břetislav Hrdlička spolupráci a jednání s hendikepovanými lidmi upoutanými na vozík. Společně s jedním z nich prošel město a byly vytipovány problémové lokality, které jsou jen s velkými obtížemi překonatelné právě pro vozíčkáře. Díky této aktivitě nového vedení města se může v letošním roce naplno nastartovat akce Strakonice bez bariér pro všechny.

 Z redakční pošty: Markéta Bučoková, PR, radnice Strakonice
 

www.dre-kon.cz   

   Odbor rozvoje MÚ dostal za úkol řešit záměr bezbariérových tras v rámci Národního rozvojového programu mobility pro všechny pod názvem "Strakonice bez bariér pro všechny".

   Stát finančně podporuje bezbariérové úpravy v rámci příslušných dotačních programů. Pro podání žádostí do některých v budoucnu vypsaných dotačních programů je nezbytné, aby byl zpracován a schválen koncepční materiál zaměřený na bezbariérové trasy.

   V rámci projektu byla prověřena páteřní trasa městem vedoucí od vlakového nádraží přes centrum ke kulturnímu domu. Uvedenou trasu prošli pracovníci odboru rozvoje společně se zástupci Jihočeského centra pro zdravotně postižené a seniory. Byly zdokumentovány stávající přechody a vytipována problematická místa.

   Trasu následně mapoval investiční technik majetkového odboru. Výsledkem je výběr několika problematických přechodů, pro které bude zpracována podrobná projektová dokumentace.

   Zpracovaný záměr bude předložen ke schválení Radě města Strakonice a následně ke schválení Řídícímu výboru NRPM. Na základě takto schváleného záměru bude možné žádat na realizaci dílčích projektů z vybraných dotačních titulů.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist