Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 OBRAZEM: Soutěžní ladovské radovánky na bavorovském ledě

 BAVOROV - 11. ledna 2017 - 18:54 - Letošní týdny s ladovskou zimou svádí vyznavače chladného počasí ke sportům všeho druhu. I málo zasněžený kopec v Bavorově posloužil dětem k dovádění na sáňkách, bobech i dalších plastových vozítkách dnešní doby.

 Z redakční pošty: Renata Fencová, Bavorov

www.dre-kon.cz   

   Mrazivé dny však poskytly na rybnících malým i velkým lákavé plochy pro bruslení a hrátky na ledu. V Základní škole Bavorov není nikdy od nápadu daleko k jeho realizaci, a tak se o poslední lednové sobotě sešli děti i dospělí na Písařovském rybníku. Tady si užili radování ze soutěží i jízdy na ostrých břitech svých bruslí nebo ti nejmenší jen na takzvaných kačenkách.

   Lavičky na přezouvání a rozlehlý prostor k rozletu pro závodící nadšence připravila technika i zaměstnanci zdejšího Městského úřadu, pomocnou ruku sportovce při úklidu sněhu přiložil i člen místní Tělovýchovné jednoty Sokol.

   V šesti disciplínách si více či méně zdatní bruslaři a bruslařky vyzkoušeli slalom okolo kuželů, hokejové dovednosti, sbírání předmětů na čas, jízdu ve dvojicích i balancování s míčem na tácku. K získání sladké odměny a medaile pro nejlepšího bruslaře či nejlepší bruslařku, tedy úplně pro všechny, bylo třeba ještě projet kruhovou a osmičkovou dráhu, a pak už si každý užíval volný pohyb dle chuti a potřeby.

   Ochotné maminky pomáhaly s odměňováním dětí bonbony u jednotlivých soutěží, vytrvalí tatínkové své potomky povzbuzovali a byli jim v případě potřeby oporou. K zápolení se přidali i dospělci pro změnu hlasitě podporovaní svými ratolestmi. Všem přišly pak k chuti domácí vánočka a jablečný závin, zahřál je teplý čaj z kelímků, které si každý označil nebo pomaloval podle své fantazie.

   Opozdilí příchozí využili sklizené prostory k volným jízdám, hokeji nebo dovádění ve skupinkách. Celé rodiny i s psími mazlíčky si užily slunečné odpoledne, dokonce došlo i na opékání buřtů na hrázi rybníka. Vytrvalci zůstali na ledu téměř do setmění a všichni už se těší na druhý ročník RADOVÁNÍ NA LEDU.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist