Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Ve čtvrtek začne v Nemocnici Strakonice platit zákaz návštěv

 STRAKONICE - 11. ledna 2017 - 12:15 - Téměř dvacetiprocentní nárůst akutních respiračních onemocnění během prvního lednového týdne v Jihočeském kraji nutí další nemocnice k vyhlášení zákazu návštěv. Po českobudějovické, táborské a jindřichohradecké zavádí stejné opatření také Nemocnice Strakonice.

 Z redakční pošty: Iva Nováková, Nemocnice České Budějovice, a.s.,
manažer spokojenosti pacientů a zaměstnanců

www.dre-kon.cz   

   Aktuálně připadá na 100 tisíc obyvatel jižních Čech 1440 nemocných lidí. Číslo se tak výrazně blíží hranici epidemie, která začíná při 1500 případech.

   "V populaci koluje chřipkový virus chřipky typu A. Momentální situaci v kraji hodnotíme jako období plošného šíření chřipkových a akutních respiračních onemocnění, přičemž v našem kraji stojíme těsně pod epidemickým prahem, celoplošně v rámci celé České republiky již byl práh epidemického výskytu překročen," uvedla ředitelka epidemického odboru Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Jitka Luňáčková.

   Ačkoliv patří Strakonicko s 1230 případy na 100 tisíc obyvatel k regionům s nejnižším výskytem akutních respiračních onemocnění, nechce Nemocnice Strakonice nic podcenit.

   "Zatím ještě nejde o chřipkovou epidemii, ale rostoucí počet nakažených nám nedává jinou možnost, kapacity oddělení jsou dosti naplněné. Proto jsme se rozhodli od čtvrtka 12. ledna nepovolovat návštěvy v celé nemocnici. Výjimkou budou závažné důvody, kdy primář oddělení či ošetřující lékař mohou návštěvu u pacienta umožnit na nezbytně nutnou dobu, doplnil ředitel Nemocnice Strakonice Tomáš Fiala.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2017, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist