Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Nemocniční prostředí je ve Strakonicích pro děti přívětivější

 STRAKONICE - 24. prosince 2016 - 12:25 - Lékařky a lékaři Dětského oddělení Nemocnice ve Strakonicích nosí už nějaký čas uniformy, které mají malé pacienty zbavit takzvaného strachu z bílého pláště. Horní díl jejich uniforem je totiž potištěn veselými motivy. V tomto směru je strakonická nemocnice doslova unikátem mezi tuzemskými zdravotnickými zařízeními.

 Z redakční pošty: Ivana Kerlesová, Nemocnice Strakonice

www.dre-kon.cz   

   „Haleny lékařek a lékařů nejsou klasicky bílé. Jsou na nich různé dětské motivy jako princezny, mašinky, strašidýlka, piráty, autíčka, motýlky, houbičky a mnoho dalších krásných pohádkových věcí. Tento oděv má děti zbavit případného strachu z mnohdy sterilního medicínského prostředí,“ uvedl ředitel Nemocnice Strakonice Tomáš Fiala. Doplnil, že haleny pocházejí ze salónu módní návrhářky Petry Kurschové ze Strakonic.



   S nápadem nosit pestré uniformy přišli sami zaměstnanci dětského oddělení. Oblečení bylo pořízeno za finance ze sbírky, organizované Monikou Šroubovou ze Strakonic.

   „Designérka Kurschová vycházela při své tvorbě z individuálních potřeb každého člena personálu, oblečení je tedy šité na míru. Některé haleny jsou propínací, některé lze převlékat přes hlavu, jsou mezi nimi volné i vypasované varianty s rozdílně umístěnými kapsami dle jednotlivých přání. Všechny tyto aspekty byly personálem dětského oddělení vysoce oceněny,“ řekla vrchní sestra dětského oddělení strakonické nemocnice Hana Furišová.

   Strakonická nemocnice se snaží odstranit sterilitu medicínského prostředí i v dalších oblastech. „Už několik let například zdobíme různá oddělení a chodby naší nemocnice obrázky umělkyně Magdy Veverkové,“ doplnil ředitel Fiala.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist