Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 OBRAZEM: O adventu se v Bavorově zpívalo i pouštěly balónky

 BAVOROV - 13. prosince 2016 - 19:25 - Předvánoční dění bylo v Bavorově zahájeno o první adventní neděli rozsvícením vánočního stromu na náměstí zaplněném zvědavými dětmi i dospělými. K navození té správné nálady přispěl nejen zpěv vánočních písní v podání sboru základní školy, ale i setkání u teplého punče či čaje.

 Z redakční pošty: Renata Fencová, Bavorov

www.dre-kon.cz   

   V jesličkách si tento rok hovělo živé pacholátko za dohledu bělostných andílků i náhradních rodičů – Josefa a Marie z řad žáků ZŠ. Další dny se také nesly v duchu nadcházejících vánočních svátků, ať už to byla Mikulášská zábava pro děti pořádaná SDH v Bavorově i v Čichticích, koncert malých hudebníků z místní pobočky ZUŠ Vodňany, besídka mateřské školy spojená s nadílkou nebo vypouštění balónků s přáními k Ježíškovi.

   Také bavorovští senioři si přišli na své při tradičním předvánočním setkání organizovaném SPOZ. Poslední letošní farmářský trh 10. prosince byl provoněný jehličím, vánočkami pekařského týmu pana A. Sobotoviče, perníčky, medovinou i svařeným vínem. Z nádvoří Panského domu se linuly koledy zpívané něžnými hlásky žáků ZŠ i sváteční melodie Pootavských trubačů, o další hudební program se postaralo "Prot studio".

   Vánoční stromečky originálně nazdobené žáky ZŠ a ŠD si zasloužily obdiv i chválu, perníčky přichystané učitelkami MŠ lákaly k ozdobení i snědku. Také v expozici domečků pro panenky – Malých světech - tentokrát návštěvníci objevili zasněžená stavení.

   Možností zastavit se a nechat se polaskat svátečními tóny v tomto prosincovém shonu budou mít příznivci Rybovy České mše vánoční v sobotu před poslední adventní nedělí v kostele Nanebevzetí Panny Marie, která završí předvánoční dění v Bavorově.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist